General Questions

Question 1 :

Which of the following statement is correct?


A). A reference is stored on heap.
B). A reference is stored on stack.
C). A reference is stored in a queue.
D). A reference is stored in a binary tree.
Answer : Option B

Question 2 :

Which of the following statements is correct?

Once a reference variable has been defined to refer to a particular variable it can refer to any other variable. A reference is not a constant pointer.


A). Only 1 is correct.
B). Only 2 is correct.
C). Both 1 and 2 are correct.
D). Both 1 and 2 are incorrect.
Answer : Option D

Question 3 :

Functions can be declared to return a reference type. There are reasons to make such a declaration/Which of the following reasons are correct?

The information being returned is a large enough object that returning a reference is more efficient than returning a copy.
The type of the function must be a R-value.


A). Only 1 is correct.
B). Only 2 is correct.
C). Both 1 and 2 are correct.
D). Both 1 and 2 are incorrect.
Answer : Option C

Question 4 :

Which of the following statements is correct?

Change a reference changes the referent.
We can create an array of references.


A). Only 1 is correct.
B). Only 2 is correct.
C). Both 1 and 2 are correct.
D). Both 1 and 2 are incorrect.
Answer : Option A

Question 5 :

Which of the following statement is correct about the references?


A). A reference must always be initialized within functions.
B). A reference must always be initialized outside all functions.
C). A reference must always be initialized.
D). Both A and C.
Answer : Option C

Question 6 :

A reference is declared using the _____ symbol.


A). &&
B). &
C). ||
D). !
Answer : Option B

Question 7 :

Which of the following statement is correct?


A). Once a reference variable has been defined to refer to a particular variable it can refer to any other variable.
B). A reference is indicated by using && operator.
C). Once a reference variable has been defined to refer to a particular variable it cannot refer to any other variable.
D). A reference can be declared beforehand and initialized later.
Answer : Option C

Question 8 :

Which of the following statements is correct?

A reference is not a constant pointer.
A referenced is automatically de-referenced.


A). Only 1 is correct.
B). Only 2 is correct.
C). Both 1 and 2 are correct.
D). Both 1 and 2 are incorrect.
Answer : Option B

Question 9 :

Which of the following statements is correct?

An array of references is acceptable.
We can also create a reference to a reference.


A). Only 1 is correct.
B). Only 2 is correct.
C). Both 1 and 2 are correct.
D). Both 1 and 2 are incorrect.
Answer : Option D

Question 10 :

Which of the following statement is correct?


A). A referenced has to be de-referenced to access a value.
B). A referenced does not need to be de-referenced to access a value.
C). A referenced has to be double de-referenced to access a value.
D). Whether a reference should be de-referenced or not depends on the type of the reference.
Answer : Option B

Question 11 :

Which of the following statements is correct?

Once the variable and the reference are linked they are tied together.
Once the reference of a variable is declared another reference of that variable is not allowed.


A). Only 1 is correct.
B). Only 2 is correct.
C). Both 1 and 2 are correct.
D). Both 1 and 2 are incorrect.
Answer : Option A

Question 12 :

Which of the following statements is correct?

We can return a global variable by reference.
We cannot return a local variable by reference.


A). Only 1 is correct.
B). Only 2 is correct.
C). Both 1 and 2 are correct.
D). Both 1 and 2 are incorrect.
Answer : Option B

Question 13 :

Reference is like a _____.


A). Pointer
B). Structure
C). Macro
D). Enum
Answer : Option A

Question 14 :

Which of the following statement is correct?


A). A reference is a constant pointer.
B). A reference is not a constant pointer.
C). An array of references is acceptable.
D). It is possible to create a reference to a reference.
Answer : Option A

Question 15 :

Which of the following statement is correct?


A). A reference is declared using * operator.
B). Once a reference variable has been defined to refer to a particular variable it can refer to any other variable.
C). A reference must always be initialized within classes.
D). A variable can have multiple references.
Answer : Option D

Question 16 :

Which of the following statement is correct?


A). An array of references is acceptable.
B). Once a reference variable has been defined to refer to a particular variable it can refer to any other variable.
C). An array of references is not acceptable.
D). Reference is like a structure.
Answer : Option C

Question 17 :

Which of the following statements is correct?

Pointer to a reference and reference to a pointer both are valid.
When we use reference, we are actually referring to a referent.


A). Only 1 is correct.
B). Only 2 is correct.
C). Both 1 and 2 are correct.
D). Both 1 and 2 are incorrect.
Answer : Option C