Find Output Of Program

Question 1 :

What will be the output of the program (myprog.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> myprog one two three

/* myprog.c */
#include < stdio . h >

int main(int argc, char **argv)
{
    printf("%c\n", **++argv);
    return 0;
}


A). myprog one two three
B). myprog one
C). o
D). two
Answer : Option C

Question 2 :

What will be the output of the program (myprog.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> myprog one two three

/* myprog.c */
#include < stdio . h >
#include < stdlib . h >

int main(int argc, char **argv)
{
    printf("%s\n", *++argv);
    return 0;
}


A). myprog
B). one
C). two
D). three
Answer : Option B

Question 3 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line (Turbo C in DOS)?
cmd> sample 1 2 3

/* sample.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char *argv[])
{
    int j;
    j = argv[1] + argv[2] + argv[3];
    printf("%d", j);
    return 0;
}


A). 6
B). sample 6
C). Error
D). Garbage value
Answer : Option C

Explanation :

Here argv[1], argv[2] and argv[3] are string type. We have to convert the string to integer type before perform arithmetic operation.

Example: j = atoi(argv[1]) + atoi(argv[2]) + atoi(argv[3]);


Question 4 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line (turbo c under DOS)?
cmd> sample Good Morning

/* sample.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char *argv[])
{
    printf("%d %s", argc, argv[1]);
    return 0;
}


A). 3 Good
B). 2 Good
C). Good Morning
D). 3 Morning
Answer : Option A

Question 5 :

What will be the output of the program

#include < stdio . h >
void fun(int);
int main(int argc)
{
    printf("%d ", argc);
    fun(argc);
    return 0;
}
void fun(int i)
{
    if(i!=4)
        main(++i);
}


A). 1 2 3
B). 1 2 3 4
C). 2 3 4
D). 1
Answer : Option B

Question 6 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> sample "*.c"

/* sample.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, int *argv)
{
    int i;
    for(i=1; i < argc; i++)
        printf("%s\n", argv[i]);
    return 0;
}


A). *.c
C). sample *.c
D). List of all files and folders in the current directory
Answer : Option A

Question 7 :

What will be the output of the program if it is executed like below?
cmd> sample

/* sample.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char **argv)
{
    printf("%s\n", argv[argc-1]);
    return 0;
}


A). 0
B). sample
C). samp
D). No output
Answer : Option B

Question 8 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> sample friday tuesday sunday

/* sample.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char *argv[])
{
    printf("%c", **++argv);
    return 0;
}


A). s
B). f
C). sample
D). friday
Answer : Option B

Question 9 :

What will be the output of the program (myprog.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> myprog friday tuesday sunday

/* myprog.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char *argv[])
{
    printf("%c", *++argv[1]);
    return 0;
}


A). r
B). f
C). m
D). y
Answer : Option A

Question 10 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> sample one two three

/* sample.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char *argv[])
{
    int i=0;
    i+=strlen(argv[1]);
    while(i>0)
    {
        printf("%c", argv[1][--i]);
    }
    return 0;
}


A). three two one
B). owt
C). eno
D). eerht
Answer : Option C

Question 11 :

What will be the output of the program in Turbo C?

#include < stdio . h >
int main(int argc, char *argv, char *env[])
{
    int i;
    for(i=1; i < argc; i++)
        printf("%s\n", env[i]);
    return 0;
}


A). List of all environment variables
B). List of all command-line arguments
C). count of command-line arguments
D). Error: cannot have more than two arguments in main()
Answer : Option A

Question 12 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> sample Jan Feb Mar

/* sample.c */
#include < stdio . h >
#include < dos.h >

int main(int arc, char *arv[])
{
    int i;
    for(i=1; i<_argc; i++)
        printf("%s ", _argv[i]);
    return 0;
}


A). No output
B). sample Jan Feb Mar
C). Jan Feb Mar
D). Error
Answer : Option C

Question 13 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> sample monday tuesday wednesday thursday

/* sample.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char *argv[])
{
    while(--argc>0)
        printf("%s", *++argv);
    return 0;
}


A). sample monday tuesday wednesday thursday
B). monday tuesday wednesday thursday
C). monday tuesday thursday
D). tuesday
Answer : Option B

Question 14 :

If the following program (myproc.c) is present in the directory "C:\TC" then what will be output of the program if run it from DOS shell?

/* myproc.c */
#include < stdio . h >

int main(int argc, char *argv[])
{
    printf("%s", argv[0]);
    return 0;
}


A). SAMPLE.C
B). C:\TC\MYPROC.EXE
C). C:\TC
D). Error
Answer : Option B

Explanation :

In order to execute it from DOS shell, we have to run the created EXE file by entering the exe file name as C:\TC>myproc .


Question 15 :

What will be the output of the program (myprog.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> myprog one two three

/* myprog.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char *argv[])
{
    int i;
    for(i=1; i < argc; i++)
        printf("%c", argv[i][0]);
    return 0;
}


A). oot
B). ott
C). nwh
D). eoe
Answer : Option B

Question 16 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> sample 1 2 3
cmd> sample 2 2 3
cmd> sample 3 2 3

/* sample.c */
#include < stdio . h >

int main(int argc, char *argv[])
{
    printf("%s\n", argv[0]);
    return 0;
}


A). sample 3 2 3
B). sample 1 2 3
C). sample
D). Error
Answer : Option C

Question 17 :

What will be the output of the program (myprog.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> myprog 1 2 3

/* myprog.c */
#include < stdio . h >
#include < stdlib . h >
int main(int argc, char **argv)
{
    int i, j=0;
    for(i=0; i < argc; i++)
        j = j+atoi(argv[i]);
    printf("%d\n", j);
    return 0;
}


A). 123
B). 6
C). Error
Answer : Option B

Question 18 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> sample friday tuesday sunday

/* sample.c */
#include < stdio . h >

int main(int sizeofargv, char *argv[])
{
    while(sizeofargv)
        printf("%s", argv[--sizeofargv]);
    return 0;
}


A). sample friday tuesday sunday
B). sample friday tuesday
C). sunday tuesday friday sample
D). sunday tuesday friday
Answer : Option C

Question 19 :

What will be the output of the program (sample.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> sample friday tuesday sunday

/* sample.c */
#include < stdio . h >

int main(int argc, char *argv[])
{
    printf("%c", *++argv[2] );
    return 0;
}


A). s
B). f
C). u
D). r
Answer : Option C

Question 20 :

What will be the output of the program (myprog.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> myprog 10 20 30

/* myprog.c */
#include < stdio . h >
int main(int argc, char **argv)
{
    int i;
    for(i=0; i < argc; i++)
        printf("%s\n", argv[i]);
    return 0;
}


A). 10 20 30
B). myprog 10 20
C). myprog 10 20 30
D). 10 20
Answer : Option C

Question 21 :

What will be the output of the program (myprog.c) given below if it is executed from the command line?
cmd> myprog one two three

/* myprog.c */
#include < stdio . h >
#include < stdlib . h >
int main(int argc, char **argv)
{
    int i;
    for(i=1; i<=3; i++)
        printf("%u\n", &argv[i]);
    return 0;
}
If the first value printed by the above program is 65517, what will be the rest of output?


A). 65525 65531
B). 65519 65521
C). 65517 65517
D). 65521 65525
Answer : Option B