General Questions

Question 1 :

Declare the following statement?
"An array of three pointers to chars".


A). char *ptr[3]();
B). char *ptr[3];
C). char (*ptr[3])();
D). char **ptr[3];
Answer : Option B

Question 2 :

What do the following declaration signify?
int *ptr[30];


A). ptr is a pointer to an array of 30 integer pointers.
B). ptr is a array of 30 pointers to integers.
C). ptr is a array of 30 integer pointers.
D). ptr is a array 30 pointers.
Answer : Option B

Question 3 :

Declare the following statement?
"A pointer to an array of three chars".


A). char *ptr[3]();
B). char (*ptr)*[3];
C). char (*ptr[3])();
D). char (*ptr)[3];
Answer : Option D

Question 4 :

What do the following declaration signify?
char *arr[10];


A). arr is a array of 10 character pointers.
B). arr is a array of function pointer.
C). arr is a array of characters.
D). arr is a pointer to array of characters.
Answer : Option A

Question 5 :

What do the following declaration signify?
int (*pf)();


A). pf is a pointer to function.
B). pf is a function pointer.
C). pf is a pointer to a function which return int
D). pf is a function of pointer variable.
Answer : Option C

Question 6 :

Declare the following statement?
"A pointer to a function which receives an int pointer and returns float pointer".


A). float *(ptr)*int;
B). float *(*ptr)(int)
C). float *(*ptr)(int*)
D). float (*ptr)(int)
Answer : Option C

Question 7 :

What do the following declaration signify?
void *cmp();


A). cmp is a pointer to an void type.
B). cmp is a void type pointer variable.
C). cmp is a function that return a void pointer.
D). cmp function returns nothing.
Answer : Option C

Question 8 :

Declare the following statement?
"A pointer to a function which receives nothing and returns nothing".


A). void *(ptr)*int;
B). void *(*ptr)()
C). void *(*ptr)(*)
D). void (*ptr)()
Answer : Option D

Question 9 :

What do the following declaration signify?
int *f();


A). f is a pointer variable of function type.
B). f is a function returning pointer to an int.
C). f is a function pointer.
D). f is a simple declaration of pointer variable.
Answer : Option B

Question 10 :

What do the following declaration signify?
void (*cmp)();


A). cmp is a pointer to an void function type.
B). cmp is a void type pointer function.
C). cmp is a function that return a void pointer.
D). cmp is a pointer to a function which returns void .
Answer : Option D

Question 11 :

What do the following declaration signify?
char **argv;


A). argv is a pointer to pointer.
B). argv is a pointer to a char pointer.
C). argv is a function pointer.
D). argv is a member of function pointer.
Answer : Option B

Question 12 :

What do the following declaration signify?
char *scr;


A). scr is a pointer to pointer variable.
B). scr is a function pointer.
C). scr is a pointer to char.
D). scr is a member of function pointer.
Answer : Option C