General Questions

Question 1 :

Which of the following statements are correct about an ArrayList collection that implements the IEnumerable interface?

1. The ArrayList class contains an inner class that implements the IEnumerator interface.
2. An ArrayList Collection cannot be accessed simultaneously by different threads.
3. The inner class of ArrayList can access ArrayList class's members.
4. To access members of ArrayList from the inner class, it is necessary to pass ArrayList class's reference to it.
5. Enumerator's of ArrayList Collection can manipulate the array.


A). 1 and 2 only
B). 1 and 3 and 4 only
C). 2 and 5 only
D). All of the above
E). None of the above
Answer : Option B

Question 2 :

How many enumerators will exist if four threads are simultaneously working on an ArrayList object?


A). 1
B). 3
C). 2
D). 4
E). Depends upon the Project Setting made in Visual Studio.NET.
Answer : Option D

Explanation :

In which of the following collections is the Input/Output index-based?

1. Stack
2. Queue
3. BitArray
4. ArrayList
5. HashTable


Question 3 :

In which of the following collections is the Input/Output based on a key?

1. Map
2. Stack
3. BitArray
4. HashTable
5. SortedList


A). 1 and 2 only
B). 2 and 3 only
C). 1, 2 and 3 only
D). 4 and 5 only
E). All of the above
Answer : Option D

Question 4 :

In a HashTable Key cannot be null, but Value can be.


A). True
B). False
Answer : Option A

Question 5 :

Which of the following statements are correct about the C#.NET code snippet given below?

Stack st = new Stack();
st.Push("hello");
st.Push(8.2);
st.Push(5);
st.Push('b');
st.Push(true);


A). Dissimilar elements like "hello", 8.2, 5 cannot be stored in the same Stack collection.
B). Boolean values can never be stored in Stack collection.
C). In the fourth call to Push(), we should write "b" in place of 'b'.
D). To store dissimilar elements in a Stack collection, a method PushAnyType() should be used in place of Push().
E). This is a perfectly workable code.
Answer : Option E

Question 6 :

Which of the following statements are correct about the Stack collection?

1. It can be used for evaluation of expressions.
2. All elements in the Stack collection can be accessed using an enumerator.
3. It is used to maintain a FIFO list.
4. All elements stored in a Stack collection must be of similar type.
5. Top-most element of the Stack collection can be accessed using the Peek() method.


A). 1 and 2 only
B). 3 and 4 only
C). 1, 2 and 5 only
D). All of the above
E). None of the above
Answer : Option C

Question 7 :

A HashTable t maintains a collection of names of states and capital city of each state. Which of the following is the correct way to find out whether "Kerala" state is present in this collection or not?


A). t.ContainsKey("Kerala");
B). t.HasValue("Kerala");
C). t.HasKey("Kerala");
D). t.ContainsState("Kerala");
E). t.ContainsValue("Kerala");
Answer : Option A

Question 8 :

Which of the following is NOT an interface declared in System.Collections namespace?


A). IComparer
B). IEnumerable
C). IEnumerator
D). IDictionaryComparer
E). IDictionaryEnumerator
Answer : Option D

Question 9 :

Suppose value of the Capacity property of ArrayList Collection is set to 4. What will be the capacity of the Collection on adding fifth element to it?


A). 4
B). 8
C). 16
D). 32
Answer : Option B

Question 10 :

Which of the following is an ordered collection class?

1. Map
2. Stack
3. Queue
4. BitArray
5. HashTable


A). 1 only
B). 2 and 3 only
C). 4 and 5 only
D). All of the above
E). None of the above
Answer : Option B

Question 11 :

Which of the following is the correct way to find out the number of elements currently present in an ArrayList Collection called arr?


A). arr.Count
B). arr.GrowSize
C). arr.MaxIndex
D). arr.Capacity
E). arr.UpperBound
Answer : Option A

Question 12 :

Which of the following statements are correct about a HashTable collection?

1. It is a keyed collection.
2. It is a ordered collection.
3. It is an indexed collection.
4. It implements a IDictionaryEnumerator interface in its inner class.
5. The key - value pairs present in a HashTable can be accessed using the Keys and Values properties of the inner class that implements the IDictionaryEnumerator interface.


A). 1 and 2 only
B). 1, 2 and 3 only
C). 4 and 5 only
D). 1, 4 and 5 only
E). All of the above
Answer : Option D

Question 13 :

Which of the following statements are correct about the Collection Classes available in Framework Class Library?


A). Elements of a collection cannot be transmitted over a network.
B). Elements stored in a collection can be retrieved but cannot be modified.
C). It is not easy to adopt the existing Collection classes for newtype of objects.
D). Elements stored in a collection can be modified only if allelements are of similar types.
E). They use efficient algorithms to manage the collection, thereby improving the performance of the program.
Answer : Option E