General Questions

Question 1 :

Which of the following statements is incorrect about delegate?


A). Delegates are reference types.
B). Delegates are object oriented.
C). Delegates are type-safe.
D). Delegates serve the same purpose as function pointers in C and pointers to member function operators in C++.
E). Only one method can be called using a delegate.
Answer : Option E

Question 2 :

In which of the following areas are delegates commonly used?

1. Remoting
2. Serialization
3. File Input/Output
4. Multithreading
5. Event handling


A). 1 and 2 only
B). 1 and 5 only
C). 1, 2 and 3 only
D). 4 and 5 only
E). All of the above
Answer : Option D

Question 3 :

Which of the following is the necessary condition for implementing delegates?


A). Class declaration
B). Inheritance
C). Run-time Polymorphism
D). Exceptions
E). Compile-time Polymorphism
Answer : Option A

Question 4 :

Which of the following statements are correct about the delegate declaration given below?

delegate void del(int i);
1. On declaring the delegate a class called del will get created.
2. The signature of del need not be same as the signature of the method that we intend to call using it.
3. The del class will be derived from the MulticastDelegate class.
4. The method that can be called using del should not be a static method.
5. The del class will contain a one-argument constructor and an lnvoke() method.


A). 1, 2 and 3 only
B). 1, 3 and 5 only
C). 2 and 4 only
D). 4 only
E). All of the above
Answer : Option B

Question 5 :

Which of the following statements are correct about a delegate?

1. Inheritance is a prerequisite for using delegates.
2. Delegates are type-safe.
3. Delegates provide wrappers for function pointers.
4. The declaration of a delegate must match the signature of the method that we intend to call using it.
5. Functions called using delegates are always late-bound.


A). 1 and 2 only
B). 1, 2 and 3 only
C). 2, 3 and 4 only
D). All of the above
E). None of the above
Answer : Option C

Question 6 :

Which of the following statements are correct about delegates?

1. Delegates are not type-safe.
2. Delegate is a user-defined type.
3. Only one method can be bound with one delegate object.
4. Delegates can be used to implement callback notification.
5. Delegates permit execution of a method on a secondary thread in an asynchronous manner.


A). 1 and 2 only
B). 1, 2 and 3 only
C). 2, 4 and 5 only
D). 4 and 5 only
E). All of the above
Answer : Option C

Question 7 :

Which of the following statements are correct about delegates?


A). Delegates cannot be used to call a static method of a class.
B). Delegates cannot be used to call procedures that receive variable number of arguments.
C). If signatures of two methods are same they can be called through the same delegate object.
D). Delegates cannot be used to call an instance function. Delegates cannot be used to call an instance subroutine.
Answer : Option B

Question 8 :

Which of the following are the correct ways to declare a delegate for calling the function func() defined in the sample class given below?

class Sample
{
    public int func(int i, Single j)
    {
        /* Add code here. */
    }
}


A). delegate d(int i, Single j);
B). delegate void d(int, Single);
C). delegate int d(int i, Single j);
D). delegate void (int i, Single j);
E). delegate int sample.func(int i, Single j);
Answer : Option C

Question 9 :

Suppose on pushing a button an object is to be notified, but it is not known until runtime which object should be notified. Which of the following programming constructs should be used to implement this idea?


A). Attribute
B). Delegate
C). Namespace
D). Interface
E). Encapsulation
Answer : Option B

Question 10 :

Which of the following statements is incorrect about a delegate?


A). A single delegate can invoke more than one method.
B). Delegates can be shared.
C). Delegate is a value type.
D). Delegates are type-safe wrappers for function pointers.
E). The signature of a delegate must match the signature of the method that is to be called using it.
Answer : Option C

Question 11 :

Suppose a Generic class called SortObjects is to be made capable of sorting objects of any type (Integer, Single, Byte etc.). Which of the following programming constructs should be used to implement the comparision function?


A). Namespace
B). Interface
C). Encapsulation
D). Delegate
E). Attribute
Answer : Option D

Question 12 :

With which of the following can the ref keyword be used?

1. Static data
2. Instance data
3. Static function/subroutine
4. Instance function/subroutine


A). 1, 2
B). 3, 4
C). 1, 3
D). 2, 4
E). All of the above
Answer : Option B