General Questions

Question 1 :

A property can be declared inside a class, struct, Interface.


A). True
B). False
Answer : Option A

Question 2 :

Which of the following statements is correct about properties used in C#.NET?


A). A property can simultaneously be read only or write only.
B). A property can be either read only or write only.
C). A write only property will have only get accessor.
D). A write only property will always return a value.
Answer : Option B

Question 3 :

A Student class has a property called rollNo and stu is a reference to a Student object and we want the statement stu.RollNo = 28 to fail. Which of the following options will ensure this functionality?


A). Declare rollNo property with both get and set accessors.
B). Declare rollNo property with only set accessor.
C). Declare rollNo property with get, set and normal accessors.
D). Declare rollNo property with only get accessor.
E). None of the above
Answer : Option D

Question 4 :

Which of the following statements are correct?

1. The signature of an indexer consists of the number and types of its formal parameters.
2. Indexers are similar to properties except that their accessors take parameters.
3. Accessors of interface indexers use modifiers.
4. The type of an indexer and the type of its parameters must be at least as accessible as the indexer itself.
5. An interface accessor contains a body.


A). 1, 3, 5
B). 1, 2, 4
C). 3, 5
D). 2, 4
Answer : Option B

Question 5 :

If Sample class has a Length property with get and set accessors then which of the following statements will work correctly?

1.

Sample.Length = 20;
2.
Sample m = new Sample(); 
m.Length = 10;
3.
Console.WriteLine(Sample.Length);
4.
Sample m = new Sample(); 
int len;
len = m.Length;
5.
Sample m = new Sample(); 
m.Length = m.Length + 20;


A). 1, 3
B). 2, 4, 5
C). 4 only
D). 3, 5
Answer : Option B

Question 6 :

A property can be declared inside a namespace or a procedure.


A). True
B). False
Answer : Option B

Question 7 :

If a Student class has an indexed property which is used to store or retrieve values to/from an array of 5 integers, then which of the following are the correct ways to use this indexed property?

1.

Student[3] = 34;
2.
Student s = new Student(); 
s[3] = 34;
3.
Student s = new Student(); 
Console.WriteLine(s[3]);
4.
Console.WriteLine(Student[3]);
5.
Student.this s = new Student.this(); 
s[3] = 34;


A). 1, 2
B). 2, 3
C). 3, 4
D). 3, 5
Answer : Option B

Question 8 :

An Account class has a property called accountNo and acc is a reference to a bank object and we want the C#.NET code snippet given below to work. Which of the following options will ensure this functionality?

acc.accountNo = 10; 
Console.WriteLine(acc.accountNo);


A). Declare accountNo property with both get and set accessors.
B). Declare accountNo property with only get accessor.
C). Declare accountNo property with get, set and normal accessors.
D). Declare accountNo property with only set accessor.
E). None of the above
Answer : Option A

Question 9 :

Which of the following statements is correct about properties used in C#.NET?


A). Every property must have a set accessor and a get accessor.
B). Properties cannot be overloaded.
C). Properties of a class are actually methods that work like data members.
D). A property has to be either read only or a write only.
Answer : Option C

Question 10 :

Which of the folowing does an indexer allow to index in the same way as an array?

1. A class
2. A property
3. A struct
4. A function
5. An interface


A). 1, 3, 5
B). 2, 4
C). 3, 5
D). 3, 4, 5
Answer : Option A

Question 11 :

An Employee class has a property called age and emp is reference to a Employee object and we want the statement Console.WriteLine(emp.age) to fail. Which of the following options will ensure this functionality?


A). Declare age property with only get accessor.
B). Declare age property with only set accessor.
C). Declare age property with both get and set accessors.
D). Declare age property with get, set and normal accessors.
E). None of the above
Answer : Option B