General Questions

Question 1 :

Which of the following data constraints would be used to specify that the value of cells in a column must be one of a specific set of possible values?


A). A domain constraint
B). A range constraint
C). An intrarelation constraint
D). An interrelation constraint
Answer : Option A

Question 2 :

In a 1:N relationship, the foreign key is placed in:


A). either table without specifying parent and child tables.
B). the parent table.
C). the child table.
D). either the parent table or the child table.
Answer : Option C

Question 3 :

Which of the following column properties specifies whether or not cells in a column must contain a data value?


A). Null status
B). Data type
C). Default value
D). Data constraints
Answer : Option A

Question 4 :

A primary key should be defined as:


A). NULL.
B). NOT NULL.
C). Either of the above can be used.
D). None of the above are correct.
Answer : Option B

Question 5 :

Which of the following column properties would be used to specify that cells in a column must contain a monetary value?


A). Null status
B). Data type
C). Default value
D). Data constraints
Answer : Option B

Question 6 :

Which of the following situation requires the use of ID-dependent entities?


A). Association relationships only
B). Multivalued attributes only
C). Archetype/instance relationships only
D). All of the above use ID dependent entities
Answer : Option D

Question 7 :

A foreign key is:


A). a column containing the primary key of another table.
B). used to define data types.
C). used to define null status.
D). all of the above are above correct.
Answer : Option A

Question 8 :

Which of the following columns is(are) are required in a table?


A). A foreign key
B). An alternate key
C). A primary key
D). A surrogate key.
Answer : Option C

Question 9 :

In a 1:1 relationship, the foreign key is placed in:


A). either table without specifying parent and child tables.
B). the parent table.
C). the child table.
D). either the parent table or the child table.
Answer : Option A

Question 10 :

Which of the following column properties would be used to specify that cells in a column must be immediately filled with a monetary value of $10,000?


A). Null status
B). Data type
C). Default value
D). Data constraints
Answer : Option C

Question 11 :

The identifier of an entity will become the ________ of the new table.


A). foreign key
B). main attribute
C). primary key
D). identity key
Answer : Option C

Question 12 :

Which of the following data constraints would be used to specify that the value of a cell in one column must be less than the value of a cell in another column in the same row of the same table?


A). A domain constraint
B). A range constraint
C). An intrarelation constraint
D). An interrelation constraint
Answer : Option C

Question 13 :

A unique, DBMS-supplied identifier used as the primary key of a relation is called a(n):


A). primary key.
B). foreign key.
C). composite key.
D). surrogate key.
Answer : Option D

Question 14 :

Which is not true about surrogate keys?


A). They are short.
B). They are fixed.
C). They have meaning to the user.
D). They are numeric.
Answer : Option C

Question 15 :

For every relationship, how many possible types of actions are there when enforcing minimum cardinalities?


A). Two
B). Three
C). Four
D). Six
Answer : Option D

Question 16 :

Which constraint requires that the binary relationship indicate all combinations that must appear in the ternary relationship?


A). MUST COVER
B). MUST NOT
C). Both of the above.
D). None of the above is correct.
Answer : Option A

Question 17 :

Each entity is represented as a(n):


A). tuple.
B). table.
C). attribute.
D). file.
Answer : Option B

Question 18 :

For every relationship, how many possible sets of minimum cardinalities are there?


A). Two
B). Three
C). Four
D). Six
Answer : Option C

Question 19 :

If a relationship has a cascade updates constraint, then if ________ in the parent table is changed, then the same change will automatically be made to any corresponding foreign key value.


A). the primary key
B). any alternate key
C). a surrogate key
D). a foreign key
Answer : Option A

Question 20 :

Which of the following column properties would be used to specify that cells in a column must contain a monetary value that is less than another monetary value in the same row?


A). Null status
B). Data type
C). Default value
D). Data constraints
Answer : Option D