General Questions

Question 1 :

You can add a row using SQL in a database with which of the following?


A). ADD
B). CREATE
C). INSERT
D). MAKE
Answer : Option C

Question 2 :

The command to remove rows from a table 'CUSTOMER' is:


A). REMOVE FROM CUSTOMER ...
B). DROP FROM CUSTOMER ...
C). DELETE FROM CUSTOMER WHERE ...
D). UPDATE FROM CUSTOMER ...
Answer : Option C

Question 3 :

The SQL WHERE clause:


A). limits the column data that are returned.
B). limits the row data are returned.
C). Both A and B are correct.
D). Neither A nor B are correct.
Answer : Option B

Question 4 :

Which of the following is the original purpose of SQL?


A). To specify the syntax and semantics of SQL data definition language
B). To specify the syntax and semantics of SQL manipulation language
C). To define the data structures
D). All of the above.
Answer : Option D

Question 5 :

The wildcard in a WHERE clause is useful when?


A). An exact match is necessary in a SELECT statement.
B). An exact match is not possible in a SELECT statement.
C). An exact match is necessary in a CREATE statement.
D). An exact match is not possible in a CREATE statement.
Answer : Option B

Question 6 :

A view is which of the following?


A). A virtual table that can be accessed via SQL commands
B). A virtual table that cannot be accessed via SQL commands
C). A base table that can be accessed via SQL commands
D). A base table that cannot be accessed via SQL commands
Answer : Option A

Question 7 :

The command to eliminate a table from a database is:


A). REMOVE TABLE CUSTOMER;
B). DROP TABLE CUSTOMER;
C). DELETE TABLE CUSTOMER;
D). UPDATE TABLE CUSTOMER;
Answer : Option B

Question 8 :

ON UPDATE CASCADE ensures which of the following?


A). Normalization
B). Data Integrity
C). Materialized Views
D). All of the above.
Answer : Option B

Question 9 :

SQL data definition commands make up a(n) ________ .


A). DDL
B). DML
C). HTML
D). XML
Answer : Option A

Question 10 :

Which of the following is valid SQL for an Index?


A). CREATE INDEX ID;
B). CHANGE INDEX ID;
C). ADD INDEX ID;
D). REMOVE INDEX ID;
Answer : Option A

Question 11 :

The SQL keyword(s) ________ is used with wildcards.


A). LIKE only
B). IN only
C). NOT IN only
D). IN and NOT IN
Answer : Option A

Question 12 :

Which of the following is the correct order of keywords for SQL SELECT statements?


A). SELECT, FROM, WHERE
B). FROM, WHERE, SELECT
C). WHERE, FROM,SELECT
D). SELECT,WHERE,FROM
Answer : Option A

Question 13 :

A subquery in an SQL SELECT statement is enclosed in:


A). braces -- {...}.
B). CAPITAL LETTERS.
C). parenthesis -- (...) .
D). brackets -- [...].
Answer : Option C

Question 14 :

The result of a SQL SELECT statement is a(n) ________ .


A). report
B). form
C). file
D). table
Answer : Option D

Question 15 :

Which of the following are the five built-in functions provided by SQL?


A). COUNT, SUM, AVG, MAX, MIN
B). SUM, AVG, MIN, MAX, MULT
C). SUM, AVG, MULT, DIV, MIN
D). SUM, AVG, MIN, MAX, NAME
Answer : Option A

Question 16 :

In an SQL SELECT statement querying a single table, according to the SQL-92 standard the asterisk (*) means that:


A). all columns of the table are to be returned.
B). all records meeting the full criteria are to be returned.
C). all records with even partial criteria met are to be returned.
D). None of the above is correct.
Answer : Option A

Question 17 :

The HAVING clause does which of the following?


A). Acts like a WHERE clause but is used for groups rather than rows.
B). Acts like a WHERE clause but is used for rows rather than columns.
C). Acts like a WHERE clause but is used for columns rather than groups.
D). Acts EXACTLY like a WHERE clause.
Answer : Option A

Question 18 :

The SQL -92 wildcards are ____ and ____ .


A). asterisk (*); percent sign (%)
B). percent sign (%); underscore (_)
C). underscore(_); question mark (?)
D). question mark (?); asterisk (*)
Answer : Option B

Question 19 :

To remove duplicate rows from the results of an SQL SELECT statement, the ________ qualifier specified must be included.


A). ONLY
B). UNIQUE
C). DISTINCT
D). SINGLE
Answer : Option C

Question 20 :

The benefits of a standard relational language include which of the following?


A). Reduced training costs
B). Increased dependence on a single vendor
C). Applications are not needed.
D). All of the above.
Answer : Option A

Question 21 :

Which of the following do you need to consider when you make a table in SQL?


A). Data types
B). Primary keys
C). Default values
D). All of the above.
Answer : Option D

Question 22 :

SQL query and modification commands make up a(n) ________ .


A). DDL
B). DML
C). HTML
D). XML
Answer : Option B

Question 23 :

When three or more AND and OR conditions are combined, it is easier to use the SQL keyword(s):


A). LIKE only.
B). IN only.
C). NOT IN only.
D). Both IN and NOT IN.
Answer : Option D

Question 24 :

The Microsoft Access wildcards are ____ and ____ .


A). asterisk (*); percent sign (%)
B). percent sign (%); underscore (_)
C). underscore(_); question mark (?)
D). question mark (?); asterisk (*)
Answer : Option D

Question 25 :

Find the SQL statement below that is equal to the following: SELECT NAME FROM CUSTOMER WHERE STATE = 'VA';


A). SELECT NAME IN CUSTOMER WHERE STATE IN ('VA');
B). SELECT NAME IN CUSTOMER WHERE STATE = 'VA';
C). SELECT NAME IN CUSTOMER WHERE STATE = 'V';
D). SELECT NAME FROM CUSTOMER WHERE STATE IN ('VA');
Answer : Option D

Question 26 :

Which one of the following sorts rows in SQL?


A). SORT BY
B). ALIGN BY
C). ORDER BY
D). GROUP BY
Answer : Option C

Question 27 :

To sort the results of a query use:


A). SORT BY.
B). GROUP BY.
C). ORDER BY.
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 28 :

To define what columns should be displayed in an SQL SELECT statement:


A). use FROM to name the source table(s) and list the columns to be shown after SELECT.
B). use USING to name the source table(s) and list the columns to be shown after SELECT.
C). use SELECT to name the source table(s) and list the columns to be shown after USING.
D). use USING to name the source table(s) and list the columns to be shown after WHERE.
Answer : Option A

Question 29 :

SQL can be used to:


A). create database structures only.
B). query database data only.
C). modify database data only.
D). All of the above can be done by SQL.
Answer : Option D

Question 30 :

The SQL statement that queries or reads data from a table is ________ .


A). SELECT
B). READ
C). QUERY
D). None of the above is correct.
Answer : Option A

Question 31 :

The SQL keyword BETWEEN is used:


A). for ranges.
B). to limit the columns displayed.
C). as a wildcard.
D). None of the above is correct.
Answer : Option A

Question 32 :

A subquery in an SQL SELECT statement:


A). can only be used with two tables.
B). can always be duplicated by a join.
C). has a distinct form that cannot be duplicated by a join.
D). cannot have its results sorted using ORDER BY.
Answer : Option C

Question 33 :

________ was adopted as a national standard by ANSI in 1992.


A). Oracle
B). SQL
C). Microsoft Access
D). DBase
Answer : Option B

Question 34 :

SQL is:


A). a programming language.
B). an operating system.
C). a data sublanguage.
D). a DBMS.
Answer : Option C