General Questions

Question 1 :

How many JDBC driver types does Sun define?


A). One
B). Two
C). Three
D). Four
Answer : Option D

Question 2 :

Where is metadata stored in MySQL?


A). In the MySQL database metadata
B). In the MySQL database metasql
C). In the MySQL database mysql
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 3 :

Who invented Java?


A). Netscape
B). Microsoft
C). Sun
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 4 :

To run a compiled Java program, the machine must have what loaded and running?


A). Java virtual machine
B). Java compiler
C). Java bytecode
D). A Web browser
Answer : Option A

Question 5 :

Which JDBC driver Type(s) can be used in either applet or servlet code?


A). Both Type 1 and Type 2
B). Both Type 1 and Type 3
C). Both Type 3 and Type 4
D). Type 4 only
Answer : Option C

Question 6 :

________ is an open source DBMS product that runs on UNIX, Linux and Windows.


A). MySQL
B). JSP/SQL
C). JDBC/SQL
D). Sun ACCESS
Answer : Option A

Question 7 :

What is sent to the user via HTTP, invoked using the HTTP protocol on the user's computer, and run on the user's computer as an application?


A). A Java application
B). A Java applet
C). A Java servlet
D). None of the above is correct.
Answer : Option B

Question 8 :

What MySQL property is used to create a surrogate key in MySQL?


A). UNIQUE
B). SEQUENCE
C). AUTO_INCREMENT
D). None of the above -- Surrogate keys are not implemented in MySQL.
Answer : Option C

Question 9 :

What is not true of a Java bean?


A). There are no public instance variables.
B). All persistent values are accessed using getxxx and setxxx methods.
C). It may have many constructors as necessary.
D). All of the above are true of a Java bean.
Answer : Option C

Question 10 :

A JSP is transformed into a(n):


A). Java applet.
B). Java servlet.
C). Either 1 or 2 above.
D). Neither 1 nor 2 above.
Answer : Option B

Question 11 :

Which JDBC driver Type(s) can you use in a three-tier architecture and if the Web server and the DBMS are running on the same machine?


A). Type 1 only
B). Type 2 only
C). Both Type 3 and Type 4
D). All of Type 1, Type 2, Type 3 and Type 4
Answer : Option D

Question 12 :

What programming language(s) or scripting language(s) does Java Server Pages (JSP) support?


A). VBScript only
B). Jscript only
C). Java only
D). All of the above are supported
Answer : Option C

Question 13 :

What servlet processor was developed by Apache Foundation and Sun?


A). Apache Tomcat
B). Apache Web server
C). Sun servlet processor
D). None of the above is correct.
Answer : Option A

Question 14 :

What is bytecode?


A). Machine-specific code
B). Java code
C). Machine-independent code
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 15 :

What is invoked via HTTP on the Web server computer when it responds to requests from a user's Web browser?


A). A Java application
B). A Java applet
C). A Java servlet
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 16 :

Which JDBC driver Type(s) is(are) the JDBC-ODBC bridge?


A). Type 1
B). Type 2
C). Type 3
D). Type 4
Answer : Option A

Question 17 :

How many copies of a JSP page can be in memory at a time?


A). One
B). Two
C). Three
D). Unlimited
Answer : Option A

Question 18 :

Which JDBC driver Types are for use over communications networks?


A). Type 3 only
B). Type 4 only
C). Both Type 3 and Type 4
D). Neither Type 3 nor Type 4
Answer : Option C

Question 19 :

JDBC stands for:


A). Java Database Connectivity
B). Java Database Components
C). Java Database Control
D). None of the above is correct.
Answer : Option A

Question 20 :

How does Tomcat execute a JSP?


A). As a CGI script
B). As an independent process
C). By one of Tomcat's threads
D). None of the above is correct.
Answer : Option C