General Questions

Question 1 :

The SQL command to create a table is:


A). MAKE TABLE.
B). ALTER TABLE.
C). DEFINE TABLE.
D). CREATE TABLE.
Answer : Option D

Question 2 :

A ________ is a stored program that is attached to a table or a view.


A). pseudofile
B). embedded SELECT statement
C). trigger
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 3 :

The DROP TABLE statement:


A). deletes the table structure only.
B). deletes the table structure along with the table data.
C). works whether or not referential integrity constraints would be violated.
D). is not an SQL statement.
Answer : Option B

Question 4 :

SQL views can be used to hide:


A). columns and rows only.
B). complicated SQL syntax only.
C). both of the above can be hidden by an SQL view.
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 5 :

The SQL statement to create a view is:


A). CREATE VIEW.
B). MAKE VIEW.
C). SELECT VIEW.
D). INSERT VIEW.
Answer : Option A

Question 6 :

To update an SQL view, the DBMS must be able to associate the column(s) to be updated with:


A). a particular column in a particular underlying table.
B). a particular column in a particular row.
C). a particular row in a particular underlying table.
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 7 :

Which of the following is NOT a type of SQL constraint?


A). PRIMARY KEY
B). FOREIGN KEY
C). ALTERNATE KEY
D). UNIQUE
Answer : Option C

Question 8 :

A ________ is a program that performs some common action on database data and that is stored in the database.


A). trigger
B). stored procedure
C). pseudofile
D). None of the above is correct.
Answer : Option B

Question 9 :

For what purposes are views used?


A). To hide columns only
B). To hide rows only
C). To hide complicated SQL statements only
D). All of the above are uses for SQL views.
Answer : Option D

Question 10 :

What is an SQL virtual table that is constructed from other tables?


A). Just another table
B). A view
C). A relation
D). Query results
Answer : Option B

Question 11 :

When using the SQL INSERT statement:


A). rows can be modified according to criteria only.
B). rows cannot be copied in mass from one table to another only.
C). rows can be inserted into a table only one at a time only.
D). rows can either be inserted into a table one at a time or in groups.
Answer : Option D

Question 12 :

What is not an advantage of stored procedures?


A). Greater security
B). SQL can be optimized
C). Code sharing
D). Increased network traffic
Answer : Option D

Question 13 :

A reason for using an SQL view to hide columns is:


A). to simplify a result only.
B). to prevent the display of sensitive data only.
C). to accomplish both of the above.
D). None of the above are reasons for using an SQL view.
Answer : Option C

Question 14 :

Which of the following is an SQL trigger supported by Oracle?


A). BEFORE
B). INSTEAD OF
C). AFTER
D). All of the above.
Answer : Option D

Question 15 :

The SQL ALTER statement can be used to:


A). change the table structure.
B). change the table data.
C). add rows to the table.
D). delete rows from the table.
Answer : Option A

Question 16 :

What SQL structure is used to limit column values of a table?


A). The LIMIT constraint
B). The CHECK constraint
C). The VALUE constraint
D). None of the above is correct.
Answer : Option B

Question 17 :

Which is NOT one of the most common types of SQL CHECK constraints?


A). System date
B). Range checks
C). Lists of values
D). Comparing one column value to another within the same table
Answer : Option A

Question 18 :

What is an advantage of placing computations in SQL views?


A). To save users from having to write an expression.
B). To ensure that the results are consistent.
C). To accomplish both of the above.
D). None of the above is correct - computations cannot be placed in a view.
Answer : Option C

Question 19 :

Views constructed from SQL SELECT statements that conform to the SQL-92 standard may not contain:


A). GROUP BY.
B). WHERE.
C). ORDER BY.
D). FROM.
Answer : Option C