General Questions

Question 1 :

With which type of SQL Server recovery model are all database changes logged except those that cause large log entries?


A). Differential recovery
B). Full recovery
C). Simple recovery
D). Bulk-logged recovery
Answer : Option D

Question 2 :

Using SQL Server 2000, which of the following symbols is used to indicate parameters in stored procedures?


A). #
B). %
C). &
D). @
Answer : Option D

Question 3 :

What mode of authentication does SQL Server NOT provide?


A). Windows-only security
B). Both SQL Server and Windows-only security
C). Mixed security
D). SQL Server only security
Answer : Option D

Question 4 :

The strictest transaction isolation level provided by SQL Server is called:


A). REPEATABLE READ.
B). SERIALIZABLE.
C). READ COMMITTED.
D). READ UNCOMMITTED.
Answer : Option B

Question 5 :

SQL Server program code that is executed instead of an SQL command that needs to be processed is called a(n):


A). INSTEAD OF trigger.
B). BEFORE trigger.
C). AFTER trigger.
D). BEGIN trigger.
Answer : Option A

Question 6 :

Which type of SQL Server cursor concurrency places an update lock on a row when the row is read?


A). READ_ONLY
B). SCROLL_LOCK
C). OPTIMISTIC
D). READCOMMITTED
Answer : Option D

Question 7 :

Which of the three possible types of triggers does SQL Server support?


A). INSTEAD OF only
B). AFTER only
C). BEFORE only
D). INSTEAD OF and AFTER only
Answer : Option D

Question 8 :

Which of the following is a way to create and modify tables using SQL Server?


A). Write SQL code using either CREATE or ALTER SQL statements only.
B). Use the graphical facilities of SQL Server Enterprise Manager only.
C). Both of the two methods above will work.
D). Neither of the two methods above will work.
Answer : Option C

Question 9 :

With which type of SQL Server recovery model, is no logging done?


A). Differential recovery
B). Full recovery
C). Bulk-logged recovery
D). Simple recovery
Answer : Option D

Question 10 :

SQL Server 2000 stored procedures can:


A). never be kept within the database.
B). be kept within the database and invoked by application programs.
C). be stored on the users' computer.
D). support BEFORE, INSTEAD OF and AFTER types.
Answer : Option B

Question 11 :

With this type of SQL Server cursor concurrency no lock is obtained until the user updates the data.


A). READ_ONLY
B). SCROLL_LOCK
C). OPTIMISTIC
D). PESSIMISTIC
Answer : Option C

Question 12 :

An SQL Server 2000 language that adds programming elements like parameters, variables, IF, WHILE loops, and so forth, to the basic capabilities of SQL is called:


A). COBOL.
B). VB.NET.
C). TRANSACT SQL.
D). Visual Basic.
Answer : Option C

Question 13 :

With this type of index, the data are stored in the bottom level of the index and in the same order as that index.


A). Nonclustered
B). Clustered
C). Primary
D). Secondary
Answer : Option B

Question 14 :

In SQL Server 2000, which of the following makes a copy of the changes that have been made to the database since the last complete backup?


A). Complete backup
B). Transaction Log
C). Differential backup
D). None of the above is correct.
Answer : Option C

Question 15 :

With this type of index, the bottom level of an index does not contain data, but rather it contains pointers to data.


A). Nonclustered
B). Clustered
C). Primary
D). Secondary
Answer : Option A

Question 16 :

With which type of SQL Server recovery model are all database changes logged?


A). Differential recovery
B). Full recovery
C). Simple recovery
D). Bulk-logged recovery
Answer : Option B

Question 17 :

SQL Server automatically creates an index on:


A). primary keys only.
B). foreign key only.
C). both primary and foreign keys.
D). SQL Server never automatically creates an index.
Answer : Option C

Question 18 :

Which of the following is not a factor in determining the concurrency control behavior of SQL Server?


A). Lock level
B). Transaction isolation level
C). Cursor concurrency setting
D). Locking hints
Answer : Option A

Question 19 :

SQL Server program code that is executed after an SQL command has been processed is called a(n):


A). INSTEAD OF trigger.
B). BEFORE trigger.
C). AFTER trigger.
D). BEGIN trigger.
Answer : Option C

Question 20 :

Which of the following refers to the SQL Server transaction isolation level which places and holds locks on all rows that are read?


A). REPEATABLE READ
B). SERIALIZABLE
C). READ COMMITTED
D). READ UNCOMMITTED
Answer : Option A