General Questions

Question 1 :

Which of the following database activities allow for the actual retrieval and use of a database?


A). Enterprise modeling
B). Logical database design
C). Physical database design and definition
D). Database implementation
Answer : Option D

Question 2 :

The three-schema components include all, but:


A). internal schema.
B). conceptual schema.
C). programming schema.
D). external schema.
Answer : Option C

Question 3 :

Which is not a type of data management technology?


A). Relational
B). Rational
C). Object-oriented
D). Dimensional
Answer : Option B

Question 4 :

Which is not a relevant feature of CASE tools?


A). The ability to help draw data models using entity-relationship notations
B). The ability to generate code
C). An information repository
D). Access to a DB via the Internet
Answer : Option D

Question 5 :

The first step in database development is which of the following?


A). Enterprise data modeling
B). Logical database design
C). Physical database design and definition
D). Database Implementation
Answer : Option A

Question 6 :

Which of the following database activities determines the entities, attributes, and relationships of data?


A). Conceptual data modeling
B). Logical database design
C). Physical database design and definition
D). Database implementation
Answer : Option A

Question 7 :

The use of packaged data models can offer which of the following benefits?


A). Reduce implementation time and costs
B). Higher quality models
C). Both A and B.
D). Neither A nor B.
Answer : Option C

Question 8 :

The Enterprise tier of the three-tiered database architecture includes:


A). managing the data.
B). managing the User-system interface.
C). processing HTTP protocol.
D). processing scripting tasks.
Answer : Option A

Question 9 :

An entity type is which of the following?


A). A major category of data about people, place, and things
B). The various departments of an organization
C). The application software
D). The business processes the support the mission of an organization
Answer : Option A

Question 10 :

Strategic Planning factors do not include which of the following?


A). Organizational goals
B). Critical success factors
C). Information engineering
D). Problem areas
Answer : Option C

Question 11 :

CASE tools do not include which of the following features?


A). Help to draw data models
B). Help to generate code
C). Help to manage people
D). Create an information repository
Answer : Option C

Question 12 :

In enterprise data modeling, which is incorrect?


A). You review current systems.
B). You implement the new database.
C). You describe the data needed at a very high level of abstraction.
D). You plan one or more database development projects.
Answer : Option B

Question 13 :

Which of the following database activities require a specific knowledge of a DBMS?


A). Enterprise modeling
B). Conceptual data modeling
C). Logical database design
D). Physical database design and definition
Answer : Option D

Question 14 :

User views are included as part of which schema?


A). Internal
B). Conceptual
C). External
D). None of the above.
Answer : Option C

Question 15 :

Whose role is it to determine the requirements and design for a database?


A). Database analysts
B). Database administrators
C). Both A and B.
D). Neither A or B.
Answer : Option A