General Questions

Question 1 :

A data warehouse uses:


A). partial operational data.
B). historical operational data.
C). future operational data.
D). health care data.
Answer : Option B

Question 2 :

Metadata enables database designers and users to do all of the following except:


A). sample data.
B). understand what data exist.
C). what the fine distinctions are between similar data items.
D). what the data mean.
Answer : Option A

Question 3 :

Duplicate data often results in loss of data integrity because:


A). the data formats may be inconsistent.
B). data values may not agree.
C). Both A & B.
D). Neither A & B.
Answer : Option C

Question 4 :

Legacy data is which of the following?


A). Data contained in a newly-installed system
B). Data rejected during the installation of a new system
C). Data contained in a file system
D). Data contained by a system used prior to the installation of a new system
Answer : Option D

Question 5 :

A database management system (DBMS) is a:


A). hardware system used to create, maintain, and provide controlled access to a database.
B). hardware system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.
C). software system used to create, maintain, and provide controlled access to a database.
D). software system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.
Answer : Option C

Question 6 :

A database application can perform which of the following activities?


A). Add records
B). Read records
C). Update records
D). All of the above.
Answer : Option D

Question 7 :

An enterprise data model is:


A). a graphical model that shows the high-level entities for an organization.
B). a graphical model that shows all entities for an organization.
C). a non-graphical model that shows the high-level entities for an organization.
D). a non-graphical model that shows the all entities for an organization.
Answer : Option A

Question 8 :

A shared database should:


A). be accurate and available.
B). provide for backup and recovery.
C). be secure.
D). All of the above.
Answer : Option D

Question 9 :

Data administrators are responsible for:


A). physical database design.
B). managing technical issues in the database environment.
C). overall management of data resources in an organization.
D). writing application programs.
Answer : Option C

Question 10 :

Which of the following types of databases are the most common?


A). Personal
B). Workgroup
C). Department
D). Enterprise
Answer : Option C

Question 11 :

Which of the following is true for a relational database?


A). Data is represented by tables.
B). It is difficult to access data.
C). Complex programs have to be written for simple queries.
D). All of the above.
Answer : Option A

Question 12 :

Some advantages of the database approach include all, but:


A). minimal data redundancy.
B). improved data consistency.
C). improved data sharing.
D). program-data dependency.
Answer : Option D

Question 13 :

An enterprise database is which of the following?


A). A database designed to support only users external to an organization
B). A database designed to support an entire organization
C). A database designed to support a relatively small group
D). A database designed to support a single PC
Answer : Option B

Question 14 :

Structured data may include which of the following?


A). Photo image
B). Video clip
C). Dates
D). None of the above.
Answer : Option C

Question 15 :

An extranet is which of the following?


A). The use of Internet protocols with limited access to company data by the company's customers and suppliers.
B). The use of Internet protocols with unlimited access to company data by the company's customers and suppliers.
C). The use of Internet protocols with limited access to company data by people within an organization.
D). The use of Internet protocols with unlimited access to company data by people within an organization.
Answer : Option A