General Questions

Question 1 :

Every time attribute A appears, it is matched with the same value of attribute B, but not the same value of attribute C. Therefore, it is true that:


A). A ? B.
B). A ? C.
C). A ? (B,C).
D). (B,C) ? A.
Answer : Option A

Question 2 :

The different classes of relations created by the technique for preventing modification anomalies are called:


A). normal forms.
B). referential integrity constraints.
C). functional dependencies.
D). None of the above is correct.
Answer : Option A

Question 3 :

A relation is in this form if it is in BCNF and has no multivalued dependencies:


A). second normal form.
B). third normal form.
C). fourth normal form.
D). domain/key normal form.
Answer : Option C

Question 4 :

Row is synonymous with the term:


A). record.
B). relation.
C). column.
D). field.
Answer : Option A

Question 5 :

The primary key is selected from the:


A). composite keys.
B). determinants.
C). candidate keys.
D). foreign keys.
Answer : Option C

Question 6 :

Which of the following is a group of one or more attributes that uniquely identifies a row?


A). Key
B). Determinant
C). Tuple
D). Relation
Answer : Option A

Question 7 :

When the values in one or more attributes being used as a foreign key must exist in another set of one or more attributes in another table, we have created a(n):


A). transitive dependency.
B). insertion anomaly.
C). referential integrity constraint.
D). normal form.
Answer : Option C

Question 8 :

A relation is considered a:


A). Column.
B). one-dimensional table.
C). two-dimensional table.
D). three-dimensional table.
Answer : Option C

Question 9 :

In the relational model, relationships between relations or tables are created by using:


A). composite keys.
B). determinants.
C). candidate keys.
D). foreign keys.
Answer : Option D

Question 10 :

A functional dependency is a relationship between or among:


A). tables.
B). rows.
C). relations.
D). attributes.
Answer : Option D

Question 11 :

Table is synonymous with the term:


A). recor
B). relation.
C). column.
D). field.
Answer : Option B

Question 12 :

Which of the following is not a restriction for a table to be a relation?


A). The cells of the table must contain a single value.
B). All of the entries in any column must be of the same kind.
C). The columns must be ordered.
D). No two rows in a table may be identical.
Answer : Option C

Question 13 :

For some relations, changing the data can have undesirable consequences called:


A). referential integrity constraints.
B). modification anomalies.
C). normal forms.
D). transitive dependencies.
Answer : Option B

Question 14 :

A key:


A). must always be composed of two or more columns.
B). can only be one column.
C). identifies a row.
D). identifies a column.
Answer : Option C

Question 15 :

An attribute is a(n):


A). column of a table.
B). two dimensional table.
C). row of a table.
D). key of a table.
Answer : Option A

Question 16 :

A relation in this form is free of all modification anomalies.


A). First normal form
B). Second normal form
C). Third normal form
D). Domain/key normal form
Answer : Option D

Question 17 :

If attributes A and B determine attribute C, then it is also true that:


A). A ? C.
B). B ? C.
C). (A,B) is a composite determinant.
D). C is a determinant.
Answer : Option C

Question 18 :

A tuple is a(n):


A). column of a table.
B). two dimensional table.
C). row of a table.
D). key of a table.
Answer : Option C

Question 19 :

If attribute A determines both attributes B and C, then it is also true that:


A). A ? B.
B). B ? A.
C). C ? A.
D). (B,C) ? A.
Answer : Option A

Question 20 :

One solution to the multivalued dependency constraint problem is to:


A). split the relation into two relations, each with a single theme.
B). change the theme.
C). create a new theme.
D). add a composite key.
Answer : Option A