Exercise 2

Instructions to Solve
In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

Question 1 :

CROWDED


A). Busy
B). Congested
C). Quiet
D). Deserted
Answer : Option D

Question 2 :

COMIC


A). Emotional
B). Tragic
C). Fearful
D). Painful
Answer : Option B

Question 3 :

HAPLESS


A). Cheerful
B). Consistent
C). Fortunate
D). Shapely
Answer : Option C

Question 4 :

FLIMSY


A). Frail
B). Filthy
C). Firm
D). Flippant
Answer : Option C

Question 5 :

EQUANIMITY


A). Resentment
B). Dubiousness
C). Duplicity
D). Excitement
Answer : Option D

Question 6 :

ADDITION


A). Division
B). Enumeration
C). Subtraction
D). Multiplication
Answer : Option C

Question 7 :

ZENITH


A). Acme
B). Top
C). Nadir
D). Pinnacle
Answer : Option C

Question 8 :

DOUBTFUL


A). Famous
B). Certain
C). Fixed
D). Important
Answer : Option B

Question 9 :

PERENNIAL


A). Frequent
B). Regular
C). Lasting
D). Rare
Answer : Option D

Question 10 :

BENIGN


A). Malevolent
B). Soft
C). Friendly
D). Unwise
Answer : Option A

Question 11 :

HINDRANCE


A). Aid
B). Persuasion
C). Cooperation
D). Agreement
Answer : Option A

Question 12 :

EXTRICATE


A). Manifest
B). Palpable
C). Release
D). Entangle
Answer : Option D

Question 13 :

REPRESS


A). Inhibit
B). Liberate
C). Curb
D). Quell
Answer : Option B

Question 14 :

ACQUITTED


A). Freed
B). Burdened
C). Convicted
D). Entrusted
Answer : Option C

Question 15 :

PROVOCATION


A). Vocation
B). Pacification
C). Peace
D). Destruction
Answer : Option B

Question 16 :

SUBSERVIENT


A). Aggressive
B). Straightforward
C). Dignified
D). Supercilious
Answer : Option C

Question 17 :

LEND


A). Borrow
B). Cheat
C). Pawn
D). Hire
Answer : Option A

Question 18 :

FAINT-HEARTED


A). Warm-hearted
B). Full-blooded
C). Hot-blooded
D). Stout-hearted
Answer : Option D

Question 19 :

REMISS


A). Forgetful
B). Watchful
C). Dutiful
D). Harmful
Answer : Option C

Question 20 :

TRANSPARENT


A). Semi-transparent
B). Muddy
C). Opaque
D). Dark
Answer : Option C

Question 21 :

HONORARY


A). Dishonorable
B). Reputed
C). Paid
D). Official
Answer : Option C

Question 22 :

METICULOUS


A). Mutual
B). Shaggy
C). Meretricious
D). Slovenly
Answer : Option D

Question 23 :

LOQUACIOUS


A). Reticent
B). Talkative
C). Garrulous
D). Verbose
Answer : Option A

Question 24 :

CONFESS


A). Deny
B). Refuse
C). Contest
D). Contend
Answer : Option A

Question 25 :

ANNOY


A). Praise
B). Rejoice
C). Please
D). Reward
Answer : Option C

Question 26 :

REPEL


A). Attend
B). Concentrate
C). Continue
D). Attract
Answer : Option D

Question 27 :

SUPPRESS


A). Encourage
B). Allow
C). Praise
D). Permit
Answer : Option A

Question 28 :

NIGGARDLY


A). Frugal
B). Thrifty
C). Stingy
D). Generous
Answer : Option D

Question 29 :

IMPASSE


A). Resurgence
B). Breakthrough
C). Continuation
D). Combination
Answer : Option B

Question 30 :

HAPHAZARD


A). Fortuitous
B). Indifferent
C). Deliberate
D). Accidental
Answer : Option C

Question 31 :

DENSITY


A). Rarity
B). Intelligence
C). Clarity
D). Brightness
Answer : Option A

Question 32 :

ADHERENT


A). Detractor
B). Enemy
C). Alien
D). Rival
Answer : Option B

Question 33 :

BASE


A). Climax
B). Height
C). Top
D). Roof
Answer : Option C

Question 34 :

PATCHY


A). Attractive
B). Uniform
C). Simple
D). Clear
Answer : Option B

Question 35 :

ENMITY


A). Important
B). Unnecessary
C). Friendship
D). Likeness
Answer : Option C

Question 36 :

HOLLOW


A). Filled
B). Solid
C). Strong
D). Substantial
Answer : Option B

Explanation :

Main Entry: hollow

Part of Speech: adjective

Definition: empty, hollowed out

Synonyms: alveolate, arched, carved out, cavernous, cleft, concave, cup-shaped, cupped, curved, deep-set, depressed, dimpled, excavated, incurved, indented, infundibular, not solid, notched, pitted, striated, sunken, troughlike, unfilled, vacant, vaulted, void

Antonyms: convex, full, raised, solid.


Question 37 :

VALUABLE


A). Invaluable
B). Worthless
C). Inferior
D). Lowly
Answer : Option B

Question 38 :

GULLIBLE


A). Incredulous
B). Fickle
C). Easy
D). Stylish
Answer : Option A

Question 39 :

INDUSTRIOUS


A). Indifferent
B). Indolent
C). Casual
D). Passive
Answer : Option B

Question 40 :

AUTONOMY


A). Slavery
B). Subordination
C). Dependence
D). Submissiveness
Answer : Option C

Question 41 :

ALIEN


A). Native
B). Domiciled
C). Natural
D). Resident
Answer : Option A

Question 42 :

SYNTHETIC


A). Affable
B). Natural
C). Plastic
D). Cosmetic
Answer : Option B

Question 43 :

BALANCE


A). Disbalance
B). Misbalance
C). Debalance
D). Imbalance
Answer : Option D

Question 44 :

LIABILITY


A). Property
B). Assets
C). Debt
D). Treasure
Answer : Option B

Question 45 :

MOUNTAIN


A). Plain
B). Plateau
C). Precipice
D). Valley
Answer : Option D

Question 46 :

STATIONARY


A). Active
B). Mobile
C). Rapid
D). Busy
Answer : Option B

Question 47 :

CONCEDE


A). Object
B). Refuse
C). Grant
D). Accede
Answer : Option B

Question 48 :

VIOLENT


A). Humble
B). Harmless
C). Gentle
D). Tame
Answer : Option C

Question 49 :

VIRTUOUS


A). Wicked
B). Corrupt
C). Vicious
D). Scandalous
Answer : Option A

Question 50 :

GAIN


A). Loose
B). Fall
C). Lost
D). Lose
Answer : Option D

Question 51 :

PRELIMINARY


A). Final
B). First
C). Secondary
D). Initial
Answer : Option A

Question 52 :

DEFIANCE


A). Anxiety
B). Obedience
C). Suspicion
D). Dismay
Answer : Option B

Question 53 :

ENCOURAGE


A). Dampen
B). Disapprove
C). Discourage
D). Warn
Answer : Option C

Question 54 :

LUCID


A). Glory
B). Noisy
C). Obscure
D). Distinct
Answer : Option C

Question 55 :

STRINGENT


A). General
B). Vehement
C). Lenient
D). Magnanimous
Answer : Option C

Question 56 :

MINOR


A). Big
B). Major
C). Tall
D). Heavy
Answer : Option B

Question 57 :

REVEALED


A). Denied
B). Concealed
C). Ignored
D). Overlooked
Answer : Option B

Question 58 :

ESSENTIAL


A). Extra
B). Noughts
C). Minors
D). Trivial
Answer : Option A

Question 59 :

HYPOCRITICAL


A). Gentle
B). Sincere
C). Amiable
D). Dependable
Answer : Option B

Question 60 :

FICKLE


A). Courageous
B). Sincere
C). Steadfast
D). Humble
Answer : Option C