Exercise 10

Instructions to Solve
Recent discoveries ...(1)... that Indians of early days ...(2)... to have been ...(3)... civilised ...(4)... many ways. They had massive public buildings and comfortable dwelling houses ...(5)... mostly of brick. They had ...(6)... arrangements ...(7)... good sanitation, and an elaborate drainage system. They knew how to write ...(8)... their language, which has not yet been ...(9)... was not alphabetic but syllabic ...(10)... the Sumerian language.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). shown
B). derived
C). investigated
D). seen
E). reflected
Answer : Option A

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). intend
B). decided
C). behave
D). proved
E). appear
Answer : Option E

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). intermittently
B). highly
C). positively
D). rarely
E). consistently
Answer : Option B

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). on
B). under
C). through
D). in
E). to
Answer : Option D

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). designed
B). formulated
C). built
D). construct
E). building
Answer : Option C

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). less
B). ignored
C). made
D). started
E). not
Answer : Option C

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). in spite
B). against
C). by
D). from
E). for
Answer : Option E

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). but
B). because
C). while
D). since
E). perhaps
Answer : Option A

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). written
B). deciphered
C). formed
D). talked
E). used
Answer : Option B

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). across
B). closely
C). before
D). like
E). similarly
Answer : Option D