Exercise 12

Instructions to Solve
The last decade has been ...(1)... for management education and development. When the economies of most western countries were ...(2)... in early 1980s there were ...(3)... cuts in both in corporate training and in higher education. During the boom years of mid 1980s there was some ...(4)... in both areas. In early 1990s industrialised countries were in the ...(5)... of another service recession and a ...(6)... retrenchment was to be reasonably ...(7)...throughout the training world. But this is not the case so far. Many leading companies are ...(8)... their belief in training as the key to future competitiveness and governments have ...(9)... an era of rapid ...(10)...

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). dogmatic
B). paradoxical
C). outstanding
D). sluggish
E). praiseworthy
Answer : Option C

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). galvanised
B). privatised
C). dominant
D). faltering
E). developing
Answer : Option D

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). severe
B). judicious
C). marginal
D). proportionate
E). dramatic
Answer : Option C

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). proactivity
B). curiosity
C). downsizing
D). slashing
E). reactivity
Answer : Option E

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). area
B). mood
C). grip
D). light
E). context
Answer : Option C

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). critical
B). light
C). profound
D). possible
E). tough
Answer : Option B

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). fabricated
B). projected
C). lamented
D). expected
E). advocated
Answer : Option D

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). managing
B). asserting
C). criticising
D). rejecting
E). developing
Answer : Option B

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). encouraged
B). established
C). preached
D). circulated
E). directed
Answer : Option B

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). degradation
B). communication
C). expansion
D). projection
E). exhibition
Answer : Option C