Exercise 15

Instructions to Solve
...(1)... can be injected ...(2)... human blood for ...(3)... diphtheria, pneumonia and severe wounds ...(4)... surgical operations, penicillin is given to ...(5)... to ...(6)... the bacterial information from spreading. After this ...(7)... several antibiotics ...(8)... discovered. Today, these antibiotics are ...(9)... the lives of lakhs of ...(10)... all over the world.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Antibiotics
B). Penicillin
C). Streptomycin
D). Teramycin
E). Medicine
Answer : Option B

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). within
B). through
C). on
D). into
E). over
Answer : Option D

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). treating
B). operating
C). discovering
D). spreading
E). monitoring
Answer : Option A

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). In
B). Over
C). While
D). After
E). During
Answer : Option D

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). children
B). injured
C). patients
D). doctors
E). nurses
Answer : Option C

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). study
B). prevent
C). dismiss
D). spread
E). remove
Answer : Option B

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). treatment
B). patient
C). cause
D). discovery
E). operation
Answer : Option D

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). were
B). may be
C). have
D). are
E). would be
Answer : Option A

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). multiplying
B). providing
C). saving
D). infecting
E). growing
Answer : Option C

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). children
B). species
C). women
D). medicos
E). people
Answer : Option E