Exercise 16

Instructions to Solve
Desire and action are often coordinated in that desire may ...(1)... the person to action or that desire may be ...(2)... from action. If P is seen as trying to do X, it is often inferred that P desires X. However, desire and action are not ...(3)... coordinated. The person may desire X without ...(4)... in any action directed towards the attainment of X. This even happens when X appears ...(5)... or when the other effects resulting from the action ...(6)... to attain X are sufficiently undesirable as to ...(7)... the desire for X. Sometimes, Of course, no action is necessary; the desire may or may not be ...(8)... quite independently of P's action. Furthermore, a given desire may lead to different actions, depending upon the environmental requirements. Actions are ...(9)... not only by desire but also by the way the person ...(10)... the casual structure of the environment.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). dampen
B). hinder
C). indulge
D). arouse
E). prohibit
Answer : Option D

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). expelled
B). ceased
C). abstained
D). refrained
E). inferred
Answer : Option E

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). invariably
B). hopefully
C). deliberately
D). purposely
E). negatively
Answer : Option A

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). wanting
B). associating
C). engaging
D). supporting
E). exhibiting
Answer : Option C

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). manageable
B). valuable
C). unattainable
D). reachable
E). approachable
Answer : Option E

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). hostile
B). necessary
C). incidental
D). insensible
E). detrimental
Answer : Option B

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). express
B). appreciate
C). reciprocate
D). damage
E). negate
Answer : Option E

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). realised
B). hypothesised
C). verbalised
D). criticised
E). actualised
Answer : Option A

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). projected
B). determined
C). controlled
D). galvanised
E). pronounced
Answer : Option B

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). downgrades
B). fabricates
C). develops
D). sees
E). enlarges
Answer : Option C