Exercise 18

Instructions to Solve
Each year Middle class Indian children ...(1)... hundred of crores of rupees in pocket money and ...(2)... a heavy burden parental ...(3)... like adults, these kids have ...(4)... connected with budgeting and saving money. unfortunately, basic money ...(5)... is ...(6)... taught in schools. At home, very few parents ...(7)... money matters with their children. Kids who ...(8)... about money ...(9)... have been found to be way ahead of their peers. Indeed, learning to ...(10)... with money properly fosters discipline, good work habits and self respect.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). spend
B). steal
C). save
D). give
E). invest
Answer : Option A

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). move
B). take
C). risk
D). put
E). lift
Answer : Option D

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). promises
B). payments
C). demands
D). attitudes
E). incomes
Answer : Option E

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). expenses
B). experience
C). problems
D). guidance
E). necessities
Answer : Option C

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). availability
B). inflation
C). economics
D). problem
E). management
Answer : Option E

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). carefully
B). rarely
C). generally
D). always
E). thoroughly
Answer : Option B

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). discuss
B). understand
C). teach
D). reveal
E). advise
Answer : Option A

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). quarrel
B). ask
C). learn
D). waste
E). spend
Answer : Option C

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). slowly
B). early
C). timely
D). lately
E). regularly
Answer : Option C

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). decide
B). earn
C). control
D). deal
E). pay
Answer : Option D