Exercise 19

Instructions to Solve
Architecture is unique ...(1)... of art and science that has ...(2)... out of man's primary need for shelter. It is concerned with the design and ...(3)... of buildings in their sociological, technological and environmental context. This field is not only ...(4)... but also provides the ...(5)... of designing and building pleasing ...(6)... refined structures to serve various needs. ...(7)... the fairly large number of practising architects, the countrywide ...(8)... in building activity offers scope for more. And though the initial earnings in the field are relatively ...(9)... what you make thereafter will depend entirely on your ...(10)...

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). procedure
B). process
C). portion
D). blend
E). subject
Answer : Option D

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). drifted
B). fizzled
C). contrived
D). earned
E). arisen
Answer : Option E

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). painting
B). construction
C). decoration
D). repairing
E). appearance
Answer : Option B

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). fatiguing
B). strenuous
C). encouraging
D). vast
E). rewarding
Answer : Option D

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). satisfaction
B). facility
C). infrastructure
D). amenities
E). decorum
Answer : Option C

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). practically
B). ideologically
C). aesthetically
D). principally
E). readily
Answer : Option C

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Considering
B). Having
C). Assuming
D). Regarding
E). Despite
Answer : Option E

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). variation
B). slack
C). lethargy
D). spurt
E). deterioration
Answer : Option D

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). escalating
B). modest
C). unpredictable
D). negligible
E). exorbitant
Answer : Option B

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). ambition
B). appearance
C). expectation
D). experience
E). need
Answer : Option D