Exercise 20

Instructions to Solve
Now-a-days, under the ...(1)... system of education, however good it may be, when a young man comes out of the university, there seems to be this ...(2)... in him that the higher the standard of living raises, the less should a man work. Thus, mathematically, the higher the standard of living, according to this misconceived notion, the less the ...(3)... Ultimately, what should be the highest standard of living then? ...(4)... work! This leads to an unhealthy ...(5)...among the workers. A typist who types over twenty letters a day asks his ...(6)... how many letters he had types that day. The latter ...(7)... "fifteen". The former thinks, "Tomorrow I should type only fifteen or even ...(8)... This tendency is quite ...(9)... and may ultimately lead to ...(10)... Even one's family life may be affected adversely due to such tendency.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). developed
B). extinct
C). outdated
D). proposed
E). modern
Answer : Option E

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). anxiety
B). misconception
C). realisation
D). worry
E). apprehension
Answer : Option B

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). salary
B). comfort
C). work
D). energy
E). time
Answer : Option C

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Minimum
B). Maximum
C). Less
D). No
E). Ample
Answer : Option D

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). competition
B). dispute
C). delay
D). jealously
E). ambition
Answer : Option E

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). employee
B). subordinate
C). boss
D). client
E). colleague
Answer : Option C

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). suggests
B). remembers
C). replies
D). types
E). does
Answer : Option C

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). less
B). all
C). more
D). few
E). some
Answer : Option A

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). discouraging
B). heartening
C). healthy
D). unfortunate
E). unnatural
Answer : Option A

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). evil
B). retardation
C). progress
D). denial
E). complexity
Answer : Option B