Exercise 26

Instructions to Solve
In the view of ...(1)... demand for personnel with commerce background, in the post liberalisaion period, courses in commerce have ...(2)... the attention of students and parents. There is growing ...(3)... for these courses not only in schools but also in colleges. But the ...(4)... of commerce education in school leaves ...(5)... to be desires. Its popularity importance and quality, to a large extent, depends much on teaching methodology being ...(6)... in schools. Of course, the ...(7)... review and ...(8)... of syllabi also ...(9)... But this aspect is ...(10)... taken care of suitably, by the concerned organisations.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). exaggerated
B). unreasonable
C). tremendous
D). increasing
E). diminishing
Answer : Option D

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). distorted
B). ameliorated
C). attracted
D). weighed
E). encouraged
Answer : Option C

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). demand
B). contempt
C). dissatisfaction
D). commotion
E). urgency
Answer : Option A

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). awareness
B). intricacy
C). status
D). necessity
E). quality
Answer : Option E

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). scope
B). much
C). short
D). everything
E). nothing
Answer : Option B

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). abandoned
B). practised
C). contemplated
D). assimilated
E). taught
Answer : Option B

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). unscrupulous
B). partial
C). expert
D). general
E). periodical
Answer : Option E

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). discussions
B). perusal
C). reduction
D). updating
E). formulation
Answer : Option D

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). matters
B). flourishes
C). desires
D). encompasses
E). needs
Answer : Option A

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). duly
B). seldom
C). being
D). often
E). never
Answer : Option A