Exercise 29

Instructions to Solve
In the earlier days, some long distance trains were ...(1)... more number of compartments, thus making the train ...(2)... than even the length of platforms. Therefore, the last compartment usually ...(3)... outside the platform. Once the person travelling in the last compartment of such a train could not ...(4)... tea, coffee, snacks or water as he failed to ...(5)... on the platform. He remained hungry and thirsty through out his ...(6)... on reaching his destination, he ...(7)... a written complaint in which he appealed, ...(8)... long distance train should ever have any last compartment. If at all, last compartment cannot be ...(9)... it should be placed somewhere in the ...(10)...

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). attaching
B). shunting
C). travelling
D). manufacturing
E). having
Answer : Option E

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). bigger
B). longer
C). heavier
D). crowded
E). shorter
Answer : Option B

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). crowded
B). vacated
C). halted
D). derailed
E). collapsed
Answer : Option C

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). get
B). offer
C). eat
D). drink
E). sell
Answer : Option A

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). walk
B). run
C). wait
D). alight
E). stand
Answer : Option D

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). days
B). compartment
C). life
D). train
E). journey
Answer : Option E

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). wrote
B). submitted
C). alleged
D). withdrew
E). received
Answer : Option B

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). No
B). Each
C). Every
D). Any
E). Only
Answer : Option A

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). stopped
B). connected
C). attached
D). avoided
E). removed
Answer : Option D

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). wagon
B). station
C). middle
D). end
E). yard
Answer : Option C