Exercise 32

Instructions to Solve
Parents spend to much time worrying about their adolescents wasting time. But for an adolescent, many activities, parents consider wasteful, are, in fact, worthwhile. Parents complain that teenagers spend too much daydreaming. Yet ...(1)... has important functions in teenagers' development ...(2)... daydreams, all adolescents try out various ...(3)... as they search for the direction ...(4)... want to take in their lives. Many daydreams are ways of ...(5)... escaping the streets of everyday life ...(6)... even they have some immediate-tension-reducing ...(7)... Some parents also complain about the ...(8)... conversation the teenagers have with one ...(9)... over the telephone. In fact, these ...(10)... pointless conversations are often a means ...(11)... which adolescents check out their own ...(12)... of the world with others, gaining ...(13)... view of themselves and others. For parents, the issue is the ...(14)... of the fact that any kind of significant achievement ...(15)... hard work which the adolescents do not fully appreciate.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). dream
B). imagination
C). fantasy
Answer : Option C

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). In
B). By
C). From
Answer : Option B

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). rules
B). rolls
C). roles
Answer : Option C

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). parents
B). they
C). teenagers
Answer : Option B

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). temporary
B). semi-permanently
C). temporarily
Answer : Option C

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). But
B). For
C). And
Answer : Option C

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). value
B). purpose
C). development
Answer : Option A

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). rampant
B). random
C). rambling
Answer : Option C

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). another
B). each
C). other
Answer : Option A

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). apparent
B). apparently
C). really
Answer : Option B

Question 11 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). with
B). under
C). through
Answer : Option A

Question 12 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). perceptions
B). conceptions
C). presumptions
Answer : Option A

Question 13 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). a realistic
B). a religious
C). an idealistic
Answer : Option A

Question 14 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). recognition
B). appreciation
C). requisition
Answer : Option A

Question 15 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). reserves
B). resists
C). requires
Answer : Option C