Exercise 33

Instructions to Solve
Many of us believe that science is something modern ...(1)... the truth is that ...(2)... has been using science for ...(3)... very long time. However, it has ...(4)... a greater effect on human lives in the last 25 ...(5)... 30 years than in the hundreds of years ...(6)... the invention of the plough. The ...(7)... gifts of science have modern life ...(8)... and comfortable. But science has ...(9)... the same time created new problems. one of these which may become ...(10)... in the years to come, is ...(11)... of "jet-lag". With the coming of modern jets. flying at more than 900 km/hr, the world ...(12)... very small indeed. Today if you ...(13)... New Delhi at 4.00 in the morning, you ...(14)... eat an early breakfast in the sky ...(15)... kabul, and be in London by about 1.00pm.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). if
B). though
C). unless
Answer : Option B

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). men
B). people
C). man
Answer : Option C

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). the
B). a
C). that
Answer : Option B

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). has
B). have
C). had
Answer : Option C

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). and
B). or
C). either
Answer : Option B

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). from
B). for
C). since
Answer : Option C

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). marvellous
B). costly
C). inexpensive
Answer : Option A

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). dull
B). exciting
C). aimless
Answer : Option B

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). at
B). in
C). within
Answer : Option A

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). bad
B). worse
C). good
Answer : Option B

Question 11 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). those
B). this
C). that
Answer : Option C

Question 12 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). can become
B). became
C). has become
Answer : Option C

Question 13 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). leave
B). will leave
C). would leave
Answer : Option A

Question 14 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). will
B). can
C). must
Answer : Option B

Question 15 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). at
B). on
C). over
Answer : Option C