Exercise 6

Instructions to Solve
Watermelons ...(1)... to India by the 4th century AD. Sushruta, the great Indian physician ...(2)... wrote Sushruta Samhita mentions that watermelons were grown ...(3)... the banks of the river Indus ...(4)... are also mentioned in ancient books. Sushruta calls it as Kalinda or Kalinga (hence Kalingad in Marathi). It was ...(5)... to China in the 10th or 11th century and ...(6)... it is grown throughput the tropics. Wild watermelons are ...(7)... compared to cultivated ones; some of which weigh up to 25 kg. The heaviest fruit weighing 118 kg was produced at Hope, Arkansas, USA the state to which President Clinton ...(8)...

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). came
B). go
C). arrived
D). grew
E). grow
Answer : Option A

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). did
B). when
C). certainly
D). who
E). whom
Answer : Option D

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). above
B). outside
C). from
D). ahead
E). along
Answer : Option E

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). It
B). They
C). Some
D). That
E). Those
Answer : Option B

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). took
B). gave
C). taken
D). take
E). taking
Answer : Option C

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). also
B). though
C). now
D). tomorrow
E). soon
Answer : Option C

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). heavier
B). taller
C). thinner
D). smaller
E). shorter
Answer : Option D

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). rules
B). belongs
C). grew
D). elects
E). elected
Answer : Option B