Exercise 7

Instructions to Solve
The North-East India is Asia in miniature, a place ...(1)... the brown and yellow races ...(2)... and mingle. There are at least 262 ...(3)... ethnic groups and the region is home to more than 150 million people, if one includes Bangladesh. Take ...(4)... example the state of Manipur, which ...(5)... Burma, with a population of 1.8 million people. It is home to about 30 separate linguistic and ethnic groups including the Taraos, ...(6)... number less than 400 individuals ...(7)... the ages and the mountains, the people of this winding trail ...(8)... an anthropological and sociological ...(9)... to South East Asia, where the roots of many ...(10)...

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). when
B). although
C). where
D). to
E). if
Answer : Option C

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). meet
B). desert
C). form
D). find
E). went
Answer : Option A

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). identical
B). closed
C). corresponding
D). homogeneous
E). separate
Answer : Option D

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). from
B). for
C). again
D). besides
E). to
Answer : Option B

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). holds
B). stretches
C). rules
D). borders
E). side
Answer : Option D

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). who
B). though
C). amidst
D). hence
E). which
Answer : Option A

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Bringing
B). Demanding
C). Beginning
D). Allowing
E). Startling
Answer : Option D

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). construct
B). form
C). broke
D). settled
E). found
Answer : Option B

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). problem
B). anathema
C). bridge
D). window
E). series
Answer : Option B

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). opportunities
B). sadly
C). since
D). still
E). disease
Answer : Option E