Exercise 8

Instructions to Solve
Each species has its special place or habitat. An ...(1)... bird-watcher can look at ...(2)... forest, meadow, lake, swamp or field and ...(3)... almost exactly what birds he ...(4)... find there ...(5)... birds are found all over the world; others ...(6)... themselves to certain areas. Still ...(7)... migrate from one country to another in ...(8)... in search of warmth and ...(9)... and then return in spring, ...(10)... the season is more favourable.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). expert
B). experienced
C). advanced
D). active
Answer : Option A

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). the
B). some
C). a
D). certain
Answer : Option C

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). predict
B). suggest
C). prophecy
D). calculate
Answer : Option D

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). should
B). must
C). might
D). will
Answer : Option B

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). more
B). some
C). most
D). all
Answer : Option B

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). keep
B). entrust
C). confine
D). involve
Answer : Option C

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). some
B). others
C). few
D). all
Answer : Option A

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). winter
B). summer
C). spring
D). autumn
Answer : Option A

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). seeds
B). crops
C). fruit
D). food
Answer : Option D

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). while
B). until
C). after
D). when
Answer : Option D