Exercise 9

Instructions to Solve
Do women ...(1)... leadership differently than men do? And if so, will feminine leadership ...(2)... where ...(3)... leadership does not? A recent study suggests somewhat paradoxically that female managers ...(4)... their male ...(5)... even when the personal characteristics of both are very ...(6)... Of the two schools of thought, the structualist theory argues that men and women do not receive the same treatment in workplace and that stamping out ...(7)... bias would stamp out the observed ...(8)... In contrast, the socialisation theory contends that men and women experience work differently because men see work as more ...(9)... to their lives. These ...(10)... explanations apart, today business appears to be undergoing feminisation of leadership.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). exercise
B). undertake
C). authorise
D). empower
E). tolerate
Answer : Option B

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). affect
B). succeed
C). compete
D). progress
E). dominate
Answer : Option B

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). traditional
B). charismatic
C). masculine
D). benevolent
E). authoritarian
Answer : Option C

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). out-live
B). out-cast
C). out-work
D). out-stand
E). out-do
Answer : Option E

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). employees
B). subordinates
C). managers
D). counterparts
E). superiors
Answer : Option D

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). minimal
B). distinct
C). unique
D). similar
E). constant
Answer : Option D

Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). employment
B). culture
C). gender
D). class
E). category
Answer : Option C

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). variations
B). discriminations
C). resemblances
D). distortions
E). equalities
Answer : Option B

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). needy
B). desperate
C). preliminary
D). trivial
E). central
Answer : Option E

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). contradictory
B). corresponding
C). discriminating
D). analogical
E). identical
Answer : Option A