Exercise 1

Instructions to Solve
Find the correctly spelt words.

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Efficient
B). Treatmeant
C). Beterment
D). Employd
Answer : Option A

Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Foreign
B). Foreine
C). Fariegn
D). Forein
Answer : Option A

Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Ommineous
B). Omineous
C). Ominous
D). Omenous
Answer : Option C

Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Pessenger
B). Passenger
C). Pasanger
D). Pesanger
Answer : Option B

Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Benefitted
B). Benifited
C). Benefited
D). Benefeted
Answer : Option C

Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Treachrous
B). Trecherous
C). Trechearous
D). Treacherous
Answer : Option D

Explanation :

Treacherous means guilty of or involving betrayal or deception.


Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Forcast
B). Forecaste
C). Forcaust
D). Forecast
Answer : Option D

Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Rigerous
B). Rigourous
C). Regerous
D). Rigorous
Answer : Option D

Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Palete
B). Palet
C). Palate
D). Pelate
Answer : Option C

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Bouquete
B). Bouquette
C). Bouquet
D). Boqquet
Answer : Option C

Explanation :

Bouquet - bunch of flowers, nosegay, fragrance of a wine, compliment.


Question 11 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Vetarinary
B). Veteninary
C). Vetinary
D). Veterinary
Answer : Option D

Explanation :

Veterinary - pertaining to the medical treatment of animals


Question 12 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Chancelary
B). Chancellery
C). Chancelery
D). Chancellary
Answer : Option B

Question 13 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Excessive
B). Exccessive
C). Exxcesive
D). Excesive
Answer : Option A

Question 14 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Indipensable
B). Indipenseble
C). Indispansible
D). Indispensable
Answer : Option D

Question 15 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Humorous
B). Ganerous
C). Pupolous
D). Maretorious
Answer : Option A

Question 16 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Itinarery
B). Itinerary
C). Itenary
D). Itinarary
Answer : Option B

Explanation :

Itinerary - of a trip, of a journey, of travelling, of the route taken on a journey.


Question 17 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Survaillance
B). Surveillance
C). Survellance
D). Surveilance
Answer : Option B

Explanation :

Surveillance - careful observation of a person or group, supervision.


Question 18 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Sepulchral
B). Sepilchrle
C). Sepalchrul
D). Sepalchrl
Answer : Option A

Explanation :

Sepulchral - pertaining to a grave or tomb. (or) serving as a grave or tomb.


Question 19 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Acommodation
B). Accomodaton
C). Accommodation
D). Acomodation
Answer : Option C

Explanation :

Accommodation is used to refer to buildings or rooms where people live or stay.


Question 20 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Faithfuly
B). Sincerely
C). Truely
D). Affectionatly
Answer : Option B

Question 21 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Klaptomania
B). Klepptomania
C). Kleptemania
D). Kleptomania
Answer : Option D

Explanation :

Kleptomania: A recurrent urge to steal, typically without regard for need or profit.


Question 22 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Schedulle
B). Schedeule
C). Schdule
D). Schedule
Answer : Option D

Question 23 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Skillful
B). Skillfull
C). Skilfull
D). Skilpull
Answer : Option A

Question 24 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Judicious
B). Cancious
C). Dilicous
D). Gracous
Answer : Option A

Question 25 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Gaurantee
B). Guarantee
C). Garuntee
D). Guaruntee
Answer : Option B

Explanation :

Guarantee - vouch for, give a guarantee, give a warranty, promise, assure


Question 26 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Friming
B). Burnning
C). Running
D). Fryng
Answer : Option C

Question 27 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Dammage
B). Damaige
C). Dammege
D). Damage
Answer : Option D

Question 28 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Accomplish
B). Acomplush
C). Ackmplesh
D). Accompalish
Answer : Option A

Question 29 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Puerrile
B). Puerrille
C). Purrile
D). Puerile
Answer : Option D

Question 30 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Satelite
B). Sattelite
C). Satellite
D). Sattellite
Answer : Option C

Question 31 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Inoculation
B). Innoculation
C). Inocculation
D). Inocullation
Answer : Option A

Question 32 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Velnerable
B). Vulnarable
C). Vulnerable
D). Valnerable
Answer : Option C

Question 33 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Simpal
B). Bannar
C). Pattren
D). Modern
Answer : Option D

Question 34 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Scripher
B). Scripture
C). Skripture
D). Scriptur
Answer : Option B

Question 35 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Comitte
B). Commitee
C). Committee
D). Comiittee
Answer : Option C

Question 36 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Exaggerate
B). Exeggrate
C). Exagerate
D). Exadgerate
Answer : Option A

Question 37 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Asspersion
B). Voluptuous
C). Voguei
D). Equestrain
Answer : Option B

Question 38 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Hindrance
B). Hinderrance
C). Hindrence
D). Hinderence
Answer : Option A

Question 39 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Parallelled
B). Parralleled
C). Paralleled
D). Paraleled
Answer : Option C

Question 40 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Lckadaisicle
B). Lackdaisical
C). Lackadisical
D). Lackadaisical
Answer : Option D

Explanation :

Lackadaisical - listless, lacking energy, lacking enthusiasm, disinterested, apathetic, lazy


Question 41 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Equanimity
B). Equannimity
C). Equanimmity
D). Equinimity
Answer : Option A

Explanation :

Equanimity is a calm state of mind and attitude to life, so that you never lose your temper or become upset.


Question 42 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Occured
B). Occurad
C). Ocurred
D). Occurred
Answer : Option D

Question 43 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Swelte
B). Filpant
C). Licentious
D). Puessile
Answer : Option C

Question 44 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Grief
B). Breif
C). Recieve
D). Diceive
Answer : Option A

Question 45 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Furnituer
B). Exampel
C). Medicine
D). Sampal
Answer : Option C

Question 46 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Eflorescence
B). Efllorescence
C). Efflorescence
D). Efflorascence
Answer : Option C

Explanation :

Efflorescence - flowering, blossoming


Question 47 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Exterminatte
B). Inexpliccable
C). Offspring
D). Reffere
Answer : Option C

Question 48 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Occasion
B). Occassion
C). Ocasion
D). Ocassion
Answer : Option A

Question 49 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Entrepreneur
B). Entrapreneur
C). Entrepraneur
D). Enterprenuer
Answer : Option A

Explanation :

Entrepreneur - one who undertakes and assumes the risk of a business enterprise.