Exercise 3

Instructions to Solve
In each sentence below, four words which are lettered (A), (B), (C) and (D) have been printed in bold type, one which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.The letter of that word is answer.If all the four words are appropriate and also correctly spelt, mark 'E', i.e., 'All Correct' as the answer.

Question 1 :

1. (solve as per the instructions given above in red color)


A). They were quiet
B). amazed at the
C). turn of
D). events.
E). All correct
Answer : Option A

Explanation :

quite


Question 2 :

2. (solve as per the instructions given above in red color)


A). He was invited
B). to attend the
C). inaugural of the all party
D). meat
E). All correct
Answer : Option D

Explanation :

meet


Question 3 :

3. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The religious leaders
B). attained all the
C). ceremonies of other
D). creeds
E). All correct
Answer : Option B

Explanation :

Attain


Question 4 :

4. (solve as per the instructions given above in red color)


A). Religious people are
B). afraid of
C). sinful
D). actions
E). All correct
Answer : Option E

Question 5 :

5. (solve as per the instructions given above in red color)


A). I ordered him to keep quite
B). but he disobeyed
C). and continued
D). shouting
E). All correct
Answer : Option A

Explanation :

quiet


Question 6 :

6. (solve as per the instructions given above in red color)


A). When none of the advocates
B). accepted
C). his offer
D). he appologised them
E). All correct
Answer : Option D

Explanation :

apologised


Question 7 :

7. (solve as per the instructions given above in red color)


A). Social security
B). and poverty alleviation
C). programmes are not implimented
D). with required seriousness
E). All correct
Answer : Option C

Explanation :

Implemented


Question 8 :

8. (solve as per the instructions given above in red color)


A). Many legends
B). superstitions endow the moon with a beauty and
C). mistery which will
D). linger for countless years
E). All correct
Answer : Option C

Explanation :

mystery


Question 9 :

9. (solve as per the instructions given above in red color)


A). One should be able for
B). differentiate between what is
C). desirable and
D). what is not
E). All correct
Answer : Option A

Explanation :

To


Question 10 :

10. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The notorious
B). bandit
C). poisoned the guard and made a
D). miraculous escape
E). All correct
Answer : Option E

Question 11 :

11. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The non-availability
B). of unprocessed natural
C). resources in a country should not be the
D). basic for rejecting that possibility of export industry
E). All correct
Answer : Option D

Explanation :

basis


Question 12 :

12. (solve as per the instructions given above in red color)


A). His decision was based on
B). adequate and
C). acurate
D). information
E). All correct
Answer : Option C

Explanation :

Accurate


Question 13 :

13. (solve as per the instructions given above in red color)


A). He had experienced
B). a purposefully
C). discussion on topics of our
D). interest
E). All correct
Answer : Option B

Explanation :

purposeful


Question 14 :

14. (solve as per the instructions given above in red color)


A). A monstrous
B). snake came up the
C). hollow
D). trunk of tree
E). All correct
Answer : Option E

Question 15 :

15. (solve as per the instructions given above in red color)


A). Justice is an enforceable
B). public virtue, stronger in
C). obligatory than such private virtues as friendship
D). charity and
E). generosity.
Answer : Option C

Explanation :

obligation


Question 16 :

16. (solve as per the instructions given above in red color)


A). When I heard
B). his vice
C). I could not respond
D). quickly
E). All correct
Answer : Option B

Explanation :

voice


Question 17 :

17. (solve as per the instructions given above in red color)


A). They appreciated
B). his wholehurted
C). contribution
D). to the social cause
E). All correct
Answer : Option B

Explanation :

wholehearted


Question 18 :

18. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The attractive
B). scene painted by him
C). fetched the first
D). price
E). All correct
Answer : Option D

Explanation :

prize


Question 19 :

19. (solve as per the instructions given above in red color)


A). Our college principle
B). never accepts
C). any donation
D). from people with meagre resources
E). All correct
Answer : Option A

Explanation :

principal


Question 20 :

20. (solve as per the instructions given above in red color)


A). Stereotypes
B). are dysfunctional
C). in projecting
D). an image of an unbiased individual
E). All correct
Answer : Option E

Question 21 :

21. (solve as per the instructions given above in red color)


A). He is a man of amiable
B). disposition
C). and emenable
D). to rule and discipline
E). All correct
Answer : Option C

Explanation :

Amenable


Question 22 :

22. (solve as per the instructions given above in red color)


A). He was very kin
B). to process all the
C). available
D). information
E). All correct
Answer : Option A

Explanation :

keen


Question 23 :

23. (solve as per the instructions given above in red color)


A). People in our country are distressed
B). by the spate of strikes, an almost
C). perpetual go slow and
D). increadibily low productivity
E). All correct
Answer : Option D

Explanation :

incredibly


Question 24 :

24. (solve as per the instructions given above in red color)


A). He was polite
B). but ferm in his
C). dealings with the
D). foreigners
E). All correct
Answer : Option B

Explanation :

firm


Question 25 :

25. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The funeral
B). was plain and ostentatious
C). It differed
D). in nothing from the ordinery
E). All correct
Answer : Option D

Explanation :

ordinary


Question 26 :

26. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The faces of the
B). twins were so
C). identical that we could not
D). differentiate between them
E). All correct
Answer : Option C

Explanation :

similar


Question 27 :

27. (solve as per the instructions given above in red color)


A). scents have
B). utter
C). disregard for wealth and worldly matters
D). trunk of tree
E). All correct
Answer : Option A

Explanation :

saints


Question 28 :

28. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The philosophers
B). believe that by making men see
C). reason through argument, society would be changed and human behaviour
D). improvd
E). All correct
Answer : Option D

Explanation :

improved


Question 29 :

29. (solve as per the instructions given above in red color)


A). stationary
B). items go into an inventory
C). assiduously
D). prepared
E). All correct
Answer : Option A

Explanation :

Stationery


Question 30 :

30. (solve as per the instructions given above in red color)


A). They cannot buy
B). certain
C). medicines which are extremely
D). expensive
E). All correct
Answer : Option E

Question 31 :

31. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The faster
B). he adjust to a novel situation
C). the soon
D). will he be rewarded
E). All correct
Answer : Option C

Explanation :

sooner


Question 32 :

32. (solve as per the instructions given above in red color)


A). To solve a
B). problem, one needs to have
C). intelligent and firm
D). determination
E). All correct
Answer : Option C

Explanation :

Intelligence


Question 33 :

33. (solve as per the instructions given above in red color)


A). People take undue
B). advantage of his
C). simplicity and
D). chit him
E). All correct
Answer : Option D

Explanation :

cheat


Question 34 :

34. (solve as per the instructions given above in red color)


A). The conclusion
B). was incorrect because it was
C). drowned on incomplete
D). date
E). All correct
Answer : Option C

Explanation :

drawn


Question 35 :

35. (solve as per the instructions given above in red color)


A). They excepted
B). our suggestion and
C). transformed it into
D). practice
E). All correct
Answer : Option A

Explanation :

accepted