Exercise 12

Instructions to Solve
Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'E'. (Ignore the errors of punctuation, if any).

Question 1 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). They have been
B). struggling with the management
C). from the past five years
D). but their demands are not considered.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

for the past five years


Question 2 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Your machine would not have
B). given you so much trouble
C). if you had
D). maintained it proper.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

maintained it properly


Question 3 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Our system of assigning
B). different jobs to different people
C). should be based on
D). their strengths and weaknesses.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

strength and weakness


Question 4 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Even though it was
B). raining bad I
C). went out to
D). get some medicines.
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

raining badly I


Question 5 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). The new facts he
B). has discovered and the new
C). arguments he has advanced
D). has not changed my opinion.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

have not changed my opinion


Question 6 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Immediately after boarding the bus,
B). Mahesh asked the conductor.
C). that if he knew
D). where the museum was,
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

if he knew


Question 7 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Twenty-five kilometres
B). from Bhubaneswar to Cuttack
C). are
D). a long distance.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

is


Question 8 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). He loosened his temper
B). whenever he knows
C). things do not take place
D). as per his planning.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

he lost his temper


Question 9 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). He was very disappointed
B). when he found
C). that someone else
D). had secured higher marks.
E). No error.
Answer : Answer: Option E

Question 10 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). In a very harsh tone,
B). he shouted at his servants
C). and told them that
D). he does not need their services.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

he did not need their services


Question 11 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Honesty, integrity and being intelligent
B). are the qualities which
C). we look for when
D). we interview applicants.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

Honesty, integrity and intelligence


Question 12 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). They could have
B). helped him
C). had they approached by him
D). for help well in advance.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

had they been approached by him


Question 13 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). So longer as
B). you are honest
C). and forthright I will
D). support you in this task.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

As long as


Question 14 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). On his attitude
B). it seems that what he wants
C). is that the decision-making power
D). should rest with him.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

From his attitude


Question 15 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Foolishly Madhu threw
B). some water on the electric heater
C). when it catches fire
D). and she got a shock.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

when it caught fire


Question 16 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Though he suffered of fever,
B). he attended office
C). and completed all the pending
D). work by sitting late.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

Though he suffered from fever


Question 17 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). All individuals are
B). different so their
C). tastes vary from
D). one another.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

one to other


Question 18 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). The future is
B). yet to come
C). but you have a
D). a lot from us in future.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

The future has


Question 19 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Ten kilometres
B). are
C). a
D). long distance.
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

is


Question 20 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Rajdeep always introduces
B). himself by his
C). first name and never mentions
D). his family name.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

his surname


Question 21 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). We have helped them not only
B). with money but also
C). with new machinery
D). and raw material.
E). No error.
Answer : Answer: Option E

Question 22 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Rosy herself wash
B). all the clothes and
C). never gives them
D). to the laundry.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

Rosy herself washes


Question 23 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Generally, people have not receptive
B). and fail to notice the
C). irrelevant answers they
D). get for straight questions.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

Generally people are not receptive


Question 24 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Pramod said that
B). he prefers a white shirt
C). to coloured one
D). on any festival occasion.
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

he preferred a white shirt


Question 25 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). A high level meeting
B). of officials is reporting
C). to have discussed
D). the issue in great detail.
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

of officials is reported


Question 26 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Whatever work
B). that which you undertake
C). put your best
D). efforts in it.
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

you undertake


Question 27 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). I personally feel that
B). cleanliness in the city
C). is one proof of the
D). efficiently civic administration.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

efficiency of the civic administration


Question 28 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). If you cannot
B). sympathy with the poor,
C). how will you be
D). able todo social work?
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

Sympathise with the poor


Question 29 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). While going
B). through the report
C). yesterday I find
D). several factual mistakes.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

yesterday I found


Question 30 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). The majority of the
B). computer professionals recommends
C). that effective measures
D). should be taken against software piracy.
E). No error.
Answer : Answer: Option A

Explanation :

A majority of the


Question 31 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). The photograph will give
B). the reader a far better
C). notion of the structure
D). than any verbal description.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

impression of the structure


Question 32 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). One of the most effective
B). solutions is that
C). she should work on Sunday
D). and complete the assignment.
E). No error.
Answer : Answer: Option E

Question 33 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). On resuming his duty,
B). he asked his Superiors
C). that whether he would be
D). permitted to leave early.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

whether he would be


Question 34 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Very few employees
B). in our company are
C). so dedicated as
D). Mahesh will.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

Mahesh


Question 35 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Each cigarette
B). a person smoke
C). does some harm and eventually
D). it may cause a serious disease.
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

a person smokes


Question 36 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). A detailed inquiry
B). in the incident
C). has been initiated
D). by the Central Government.
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

into the incident


Question 37 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). In the absence of
B). clear instuctions
C). one cannot be expected
D). to be functioned effectively.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

to be functionally effective


Question 38 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). What is needed today is
B). a new breed of managers
C). with a new set of concepts
D). and a flexible way about thinking.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

and a flexible way of thinking


Question 39 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Rajesh won the case as
B). he argued very forcefully and
C). in such the intelligent way
D). that the judge changed his opinion.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

in such an intelligent way


Question 40 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). The minister's speech
B). has been reported
C). to the newspaper
D). No mistake
E). No error
Answer : Answer: Option C

Explanation :

in the newspaper


Question 41 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Yesterday, a visitor to
B). the park was attacked
C). by a tiger and
D). had to hospitalise.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

had to be hospitalised


Question 42 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). All of you will agree with me
B). that no problem faced by our society
C). is as grave and intractable
D). as this problem is
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

that no other problem faced by our country


Question 43 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). The basket of apples
B). sent by the gardener
C). contained a number of
D). green mangoes also.
E). No error.
Answer : Answer: Option E

Question 44 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). In order to save petrol,
B). motorists must have to
C). be very cautious
D). while driving along the highways.
E). No error.
Answer : Answer: Option B

Explanation :

Motorists have to


Question 45 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Even after requesting
B). him, he did not
C). tell us that how
D). he wolved the problem
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

tell us how


Question 46 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Every animal in the zoo
B). is fed regularly
C). and attended to
D). very promptly.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

and is attended to


Question 47 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Since it was a memory test
B). the students were instructed
C). to learn the
D). passage with heart.
E). No error.
Answer : Answer: Option D

Explanation :

passage by heart


Question 48 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). This is one of
B). the most interesting book
C). I have
D). ever read.
E). No error
Answer : Answer: Option B

Explanation :

the most interesting books


Question 49 :

(solve as per the instructions given above in red color)


A). Neither the earthquake
B). nor the subsequent fire
C). was able to dampen
D). the spirit of the residents.
E). No error.
Answer : Answer: Option C

Explanation :

could dampen