Exercise 2

Instructions to Solve
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

Question 1 :

LYNCH


A). Hang
B). Madden
C). Kill
D). Shoot
Answer : Option C

Question 2 :

TORTURE


A). Torment
B). Chastisement
C). Harassment
D). Terror
Answer : Option A

Question 3 :

ABUNDANT


A). Ripe
B). Cheap
C). Plenty
D). Absent
Answer : Option C

Question 4 :

ENTIRE


A). Part
B). Quarter
C). Whole
D). Half
Answer : Option C

Question 5 :

DESTITUTION


A). Humility
B). Moderation
C). Poverty
D). Beggary
Answer : Option C

Explanation :

Destitution: Poverty so extreme that one lacks the means to provide for oneself.


Question 6 :

WRETCHED


A). Poor
B). Foolish
C). Insane
D). Strained
Answer : Option A

Question 7 :

INTIMIDATE


A). To hint
B). Frighten
C). Bluff
D). Harass
Answer : Option B

Question 8 :

CANTANKEROUS


A). Quarrelsome
B). Rash
C). Disrespectful
D). Noisy
Answer : Option A

Question 9 :

RANT


A). Praise inordinately
B). Formalise
C). To preach noisily
D). Treat with screen
Answer : Option C

Question 10 :

ZANY


A). Clown
B). Pet
C). Thief
D). Magician
Answer : Option A

Question 11 :

TACITURNITY


A). Dumbness
B). Changeablemess
C). Hesitation
D). Reserve
Answer : Option D

Question 12 :

MASSACRE


A). Murder
B). Stab
C). Assassinate
D). Slaughter
Answer : Option D

Explanation :

MASSACRE means slaughter, kill a large number of people violently.


Question 13 :

KEN


A). Ignorance
B). Witness
C). Trial
D). Knowledge
Answer : Option D

Question 14 :

WARY


A). Sad
B). vigilant
C). Distorted
D). Tired
Answer : Option B

Question 15 :

RABBLE


A). Mob
B). Noise
C). Roar
D). Rubbish
Answer : Option A

Question 16 :

MAYHEM


A). Jubilation
B). Havoc
C). Excitement
D). Defeat
Answer : Option B

Question 17 :

PONDER


A). Think
B). Evaluate
C). Anticipate
D). Increase
Answer : Option A

Question 18 :

CONNOISSEUR


A). Ignorant
B). Lover of art
C). Interpreter
D). Delinquent
Answer : Option B

Question 19 :

SHIVER


A). Feel
B). Rock
C). Tremble
D). Move
Answer : Option C

Question 20 :

PRESTIGE


A). Influence
B). Quality
C). Name
D). Wealth
Answer : Option C

Question 21 :

STRINGENT


A). Tense
B). Stringly
C). Strict
D). Causing to Shrink
Answer : Option C

Question 22 :

INSOMNIA


A). Lethargy
B). Sleeplessness
C). Drunkenness
D). Unconsciousness
Answer : Option B

Question 23 :

LAUD


A). Lord
B). Eulogy
C). Praise
D). Extolled
Answer : Option C

Question 24 :

REPERCUSSION


A). Clever reply
B). Recollection
C). Remuneration
D). Reaction
Answer : Option D

Question 25 :

IMPROMPTU


A). Offhand
B). Unimportant
C). Unreal
D). Effective
Answer : Option A

Explanation :

An impromptu action is one that you do without planning or organizing it in advance.


Question 26 :

FRUGALITY


A). Foolishness
B). Extremity
C). Enthusiasm
D). Economy
Answer : Option D

Question 27 :

CORRESPONDENCE


A). Agreements
B). Contracts
C). Documents
D). Letters
Answer : Option D

Question 28 :

ASCEND


A). Leap
B). Grow
C). Deviate
D). Mount
Answer : Option D

Question 29 :

FURORE


A). Excitement
B). Worry
C). Flux
D). Anteroom
Answer : Option A

Question 30 :

SYNOPSIS


A). Index
B). Mixture
C). Summary
D). Puzzles
Answer : Option C

Question 31 :

TURN UP


A). Land up
B). Show up
C). Crop up
D). Come up
Answer : Option B

Question 32 :

VIGOUR


A). Strength
B). Boldness
C). Warmth
D). Enthusism
Answer : Option A

Question 33 :

GARNISH


A). Paint
B). Garner
C). Adorn
D). Abuse
Answer : Option C

Question 34 :

MENDACIOUS


A). Full of Confidence
B). False
C). Encouraging
D). Provocative
Answer : Option B

Question 35 :

GARRULITY


A). Credulity
B). Senility
C). Loquaciousness
D). Speciousness
Answer : Option C

Question 36 :

MOROSE


A). Annoyed
B). Gloomy
C). Moody
D). Displeased
Answer : Option B

Question 37 :

VORACIOUS


A). Truthful
B). Gluttonous
C). Funny
D). Venturous
Answer : Option B

Question 38 :

AWAKENED


A). Enlightened
B). Realised
C). Shook
D). Waken
Answer : Option D

Question 39 :

GRATIFY


A). Appreciate
B). Frank
C). Indulge
D). Pacify
Answer : Option C

Explanation :

If you are gratified by something, it gives you pleasure or satisfaction.


Question 40 :

PRECARIOUS


A). Cautious
B). Critical
C). Perilous
D). Brittle
Answer : Option C

Question 41 :

INFAMY


A). Dishonour
B). Glory
C). Integrity
D). Reputation
Answer : Option A

Question 42 :

MASTERLY


A). Crafty
B). Skilful
C). Maningful
D). Cruel
Answer : Option B

Question 43 :

SCINTILLATING


A). Smouldering
B). Glittering
C). Touching
D). Warming
Answer : Option B

Question 44 :

TEPID


A). Hot
B). Warm
C). Cold
D). Boiling
Answer : Option B

Question 45 :

VORACIOUS


A). Wild
B). Greedy
C). Angry
D). Quick
Answer : Option B

Explanation :

If you describe a person, or their appetite for something, as voracious, you mean that they want a lot of something.


Question 46 :

UNITE


A). Unfold
B). Unchain
C). Combine
D). Unhinge
Answer : Option C

Question 47 :

COMBAT


A). Conflict
B). Quarrel
C). Feud
D). Fight
Answer : Option D

Question 48 :

REFECTORY


A). Restaurant
B). Parlour
C). Living Room
D). Dining Room
Answer : Option D

Explanation :

A refectory is a large room in a school, university, or other institution, where meals are served and eaten.


Question 49 :

UNCOUTH


A). Ungraceful
B). Rough
C). Slovenly
D). Dirty
Answer : Option B

Question 50 :

ERROR


A). Misadventure
B). Misgiving
C). Ambiguity
D). Blunder
Answer : Option D

Question 51 :

COMMENSURATE


A). Measurable
B). Proportionate
C). Begining
D). Appropriate
Answer : Option B

Question 52 :

DEBACLE


A). Collapse
B). Decline
C). Defeat
D). Disgrace
Answer : Option A

Question 53 :

GERMANE


A). Responsible
B). Logical
C). Possible
D). Relevant
Answer : Option D

Explanation :

GERMANE - Relevant to a subject under consideration.


Question 54 :

DISTINCTION


A). Diffusion
B). Disagreement
C). Different
D). Degree
Answer : Option C