Exercise 5

Question 1 :

Jaspal Rana is in which of the following games?


A). Shooting
B). Weight Lifting
C). Swimming
D). Archery
Answer : Option A

Question 2 :

Which Indian Criketer was given the title 'Tiger'?


A). Sunil Gavaskar
B). Rahul Dravid
C). B.S. Bedi
D). Mansur Ali Khan Pataudi
Answer : Option D

Question 3 :

The Golf player Vijay Singh represents


A). Canada
B). Fiji
C). Sri Lanka
D). India
Answer : Option B

Question 4 :

The 'Agha Khan Cup' is associated with which game?


A). Badminton
B). Hockey
C). Football
D). Cricket
Answer : Option B

Question 5 :

Shiny Wilson is associated with which of the following games/sports?


A). Athletics
B). Hockey
C). Swimming
D). Cricket
Answer : Option A

Question 6 :

Prakash Padukone is associated with which games?


A). Cricket
B). Table Tennis
C). Judo
D). Badminton
Answer : Option D

Question 7 :

Vishal Uppal and Harsh Mankad won the Doubles of the ITF Men's Futures Tournament in


A). Badminton
B). Tennis
C). Football
D). Volleyball
Answer : Option B

Question 8 :

Who among the following was adjudged the Best Athlete of 14th Asian games held in Busan, South Korea?


A). Kosuke Kitajima
B). Taufik Hidayat
C). Lee Bong - Ju
D). Zaw Min Htwe
Answer : Option A

Question 9 :

Major R.S. Brar is associated with


A). Boxing
B). Golf
C). Equestrian
D). Tennis
Answer : Option C

Question 10 :

Crame Trophy Tennis final held in May 2003 was played between


A). Leander Paes and David Rickle
B). John McEnore and David Rickle
C). Boris Becker and John McEnroe
D). Boris Becker and Leander Paes
Answer : Option C

Question 11 :

Which of the following games is not included in the Olympic Games?


A). Skiing
B). Cycling
C). Cricket
D). Archery
Answer : Option C

Question 12 :

'Queens berry Rules' is the name given to the rules in


A). Boxing
B). Football
C). Tennis
D). Cricket
Answer : Option A

Question 13 :

'Ashes' is the term associates with which sports?


A). Basketball
B). Cricket
C). Hockey
D). Volleyball
Answer : Option B

Question 14 :

The term 'Butterfly Stroke' is associated with


A). Wrestling
B). Boxing
C). Kabaddi
D). Swimming
Answer : Option D

Question 15 :

Which of the following was the mascot of the Barcelona Olympic Games?


A). Cobi
B). Doves
C). hodori
D). Panda
Answer : Option A

Question 16 :

The term 'Tee' is connected with


A). Badminton
B). Golf
C). Bridge
D). Polo
Answer : Option B

Question 17 :

The name of the Mascot for 1996 Olympics held at Atlanta was


A). Matari
B). APPU
C). WHATZ IT
D). Uncle Sam
Answer : Option C

Question 18 :

S. Vijayalakshmi and Nisha Mohita are associated with


A). Badminton
B). Tennis
C). Chess
D). Table Tennis
Answer : Option C

Question 19 :

The Olympic museum was opened at which of the following places?


A). Lausanne
B). Istanbul
C). Athens
D). Rome
Answer : Option A

Question 20 :

Who among the Indian to win the Athletics Gold in 1998 Asian Games?


A). Kapil Dev
B). Jyotirmoyee Sikdar
C). Sunita Rani
D). P.T. Usha
Answer : Option B

Question 21 :

India First won the Olympic Hockey Gold at


A). London
B). Amsterdam
C). Berlin
D). Rome
Answer : Option B

Question 22 :

Susi Susanti, held the Grand Slam title in which of the following games


A). Lawn Tennis
B). Tennis
C). Badminton
D). volley ball
Answer : Option C