Exercise 3

Question 1 :

Blue is what number on the resistor color code?


A). 1
B). 4
C). 2
D). 6
Answer : Option D

Question 2 :

Changing computer language of 1's and 0's to characters that a person can understand is...


A). Highlight
B). Clip art
C). Decode
D). Execute
Answer : Option C

Question 3 :

What's a web browser?


A). A kind of spider
B). A computer that stores WWW files
C). A person who likes to look at websites
D). A software program that allows you to access sites on the World Wide Web
Answer : Option D

Question 4 :

http://www.indiaparinam.com - is an example of what?


A). A URL
B). An access code
C). A directory
D). A server
Answer : Option A

Explanation :

A URL (Uniform {or Universal} Resource Locator) is an address for a specific document found on the Web. It is made up of several components: a domain name, the directories and subdirectories of the site, and the extension. To learn about these parts of a URL, visit the Evaluating Web Sites tutorial.


Question 5 :

How many bits is a byte?


A). 4
B). 8
C). 16
D). 32
Answer : Option B

Question 6 :

How do you subscribe to an Internet mailing list?


A). Contact your Internet service provider
B). Send e-mail to the list manager
C). Telephone the mailing list webmaster
D). Send a letter to the list
Answer : Option B

Question 7 :

Computers calculate numbers in what mode?


A). Decimal
B). Octal
C). Binary
D). None of the above
Answer : Option C

Question 8 :

What is an FET?


A). Farad Effect Transformer
B). Field Effect Transformer
C). Field Effect Transistor
D). French Energy Transfer
Answer : Option C

Question 9 :

The speed of your net access is defined in terms of...


A). RAM
B). MHz
C). Kbps
D). Megabytes
Answer : Option C

Question 10 :

How many diodes are in a full wave bridge rectifier?


A). 8
B). 2
C). 4
D). 3
Answer : Option C

Explanation :

Device used to convert AC to DC voltage.


Question 11 :

The "desktop" of a computer refers to:


A). The visible screen
B). The area around the monitor
C). The top of the mouse pad
D). The inside of a folder
Answer : Option A

Question 12 :

Which of these is a search engine?


A). FTP
B). Google
C). Archie
D). ARPANET
Answer : Option B

Question 13 :

The letters, "DOS" stand for...


A). Data Out System
B). Disk Out System
C). Disk Operating System
D). Data Operating System
Answer : Option C

Question 14 :

What does CPU stand for?


A). Cute People United
B). Commonwealth Press Union
C). Computer Parts of USA
D). Central Processing Unit
Answer : Option D

Question 15 :

Which of these is a valid e-mail address?


A). professor.at.learnthenet
B). www.learnthenet.com
C). professor@learnthenet.com
D). professor@learnthenet
Answer : Option C

Question 16 :

Which device can be used to store charge?


A). Transistor
B). Diode
C). Capacitor
D). Resistor
Answer : Option C

Explanation :

Can be used in filtering circuits, also.


Question 17 :

Modem stands for...


A). Modulator Demodulater
B). Monetary Devaluation Exchange Mechanism
C). Memory Demagnetization
D). Monetary Demarkation
Answer : Option A

Question 18 :

What is the difference between the Internet and an intranet?


A). One is public, the other is private
B). One is safer than the other
C). One can be monitored, the other can't
D). None of the above
Answer : Option A

Question 19 :

In a Digital circuit, what is 1 'AND' 1?


A). 0
B). 1
C). 2
D). 4
Answer : Option B

Question 20 :

Your computer has gradually slowed down. What's the most likely cause?


A). Overheating
B). Your processor chip is just getting old
C). Adware/spyware is infecting your PC
D). You dropped a sandwich in your computer
Answer : Option C

Question 21 :

In which decade was the transistor invented?


A). 1940s
B). 1950s
C). 1960s
D). 1980s
Answer : Option A

Explanation :

On December 23, 1947, William Shockley, Walter Brattain and John Bardeen, of Bell Labs, announced their discovery of the point-contact germanium transistor to management.


Question 22 :

A JPG is...


A). A Jumper Programmed Graphic
B). A format for an image file
C). A type of hard disk
D). A unit of measure for memory
Answer : Option B

Question 23 :

A dual-layer DVD is valued because it:


A). Can hold more data
B). Contains a backup of the data stored
C). Uses a second layer to offer a speed increase
D). Creates alternative sound tracks
Answer : Option A

Question 24 :

To select text by shading as you drag the mouse arrow over the text is known as...


A). Clip art
B). To highlight
C). To fetch
D). To decode
Answer : Option B

Question 25 :

Another word for 'Graphics for a word processor'?


A). Peripheral
B). Clip art
C). Highlight
D). Execute
Answer : Option B

Question 26 :

What Designates where the next action occurs?


A). Decode
B). Highlight
C). Select
D). Mother board
Answer : Option C

Question 27 :

Which was an early mainframe computer?


A). ENIAC
B). UNIC
C). BRAINIA
D). FUNTRIA
Answer : Option A

Question 28 :

Experts say the healthiest way to view a computer monitor is by...


A). Placing it 18 to 30 inches away from your eyes
B). Viewing from a darkened room
C). Adjusting the screen for maximum contrast
D). Using special glasses that filter out UV rays
Answer : Option A

Question 29 :

Name the terminals of a BJT.


A). Drain, Gate, Source
B). Positive, Negative, Neutral
C). Anode, Cathode, Triode
D). Emitter, Base, Collector
Answer : Option D

Question 30 :

What do you call a computer on a network that requests files from another computer?


A). A client
B). A host
C). A router
D). A web server
Answer : Option A

Question 31 :

In which decade were the first successful diode and triode vacuum tubes invented?


A). 1800s
B). 1880s
C). 1890s
D). 1900s
Answer : Option D

Explanation :

In 1904, John Ambrose Fleming invented the first practical electron tube called the 'Fleming Valve', which is a diode rectifier. In 1906, Lee de Forest invented the audion later called the triode, which provided signal amplification.


Question 32 :

RAM stands for...


A). Random Access Memory
B). Really Annoying Machine
C). Read A Manual
D). Real Absolute Memory
Answer : Option A

Question 33 :

Hardware devices that are not part of the main computer system and are often added later to the system.


A). Peripheral
B). Clip art
C). Highlight
D). Execute
Answer : Option A

Question 34 :

On which of the following sites can you set up your email account:


A). Www.linux.org
B). Www.gre.org
C). Www.syvum.com
D). Www.hotmail.com
Answer : Option D

Question 35 :

The main computer that stores the files that can be sent to computers that are networked together is...


A). Clip art
B). Mother board
C). Peripheral
D). File server
Answer : Option D

Question 36 :

How can you catch a computer virus?


A). Sending e-mail messages
B). Using a laptop during the winter
C). Opening e-mail attachments
D). Shopping online
Answer : Option C

Question 37 :

In which decade was the first solid state integrated circuit demonstrated?


A). 1950s
B). 1960s
C). 1970s
D). 1980s
Answer : Option A

Explanation :

On September 12, 1958, Jack Kilby demonstrated the first working IC while working for Texas Instruments, although the U.S. patent office awarded the first patent for an integrated circuit to Robert Noyce of Fairchild.


Question 38 :

A DV camcorder is...


A). Capable of creating video in HDTV
B). Used to create digital video
C). Limited to the Direct Video format
D). A Denon Video brand product
Answer : Option B

Question 39 :

What are the 2 terminals of a diode called?


A). Pentode and Triode
B). Gate and Drain
C). Drain and Source
D). Anode and Cathode
Answer : Option D

Question 40 :

A coating of dust on a computer's main circuit boards has this probable consequence


A). Overheating
B). Short circuits
C). Slower hard disk
D). None
Answer : Option A