Exercise 4

Question 1 :

How many terminals does a BJT have?


A). 1
B). 5
C). 4
D). 3
Answer : Option D

Question 2 :

Google (www.google.com) is a...


A). Search Engine
B). Number in Math
C). Directory of images
D). Chat service on the web
Answer : Option A

Question 3 :

What is a BJT?


A). Bit Junction Transfer
B). Bi-polar Junction Transistor
C). Bell Jar Transformer
D). Back Junction Transformer
Answer : Option B

Question 4 :

Which is not an internet protocol?


A). HTTP
B). FTP
C). STP
D). IP
Answer : Option C

Question 5 :

Which of the following is not a valid domain name?


A). Www.yahoo.com
B). Www.yahoo.co.uk
C). Www.fr.yahoo
D). Www.yahoo.fr
Answer : Option C

Question 6 :

AOL stands for...


A). Arranged Outer Line
B). America Over LAN
C). Audio Over LAN
D). America Online
Answer : Option D

Question 7 :

What are the three main search expressions, or operators, recognized by Boolean logic?


A). FROM, TO, WHOM
B). AND, OR, NOT
C). SEARCH, KEYWORD, TEXT
D). AND, OR, BUT
Answer : Option B

Explanation :

The three most commonly used Boolean operators are: AND, OR, and NOT. On the Web, Boolean operators are used in advanced searches to combine search items. For example, an "AND" operator between two words ("football AND television") tells the search engine to find documents that contain both of these words.


Question 8 :

Another name for a computer chip is ...


A). Execute
B). Micro chip
C). Microprocessor
D). Select
Answer : Option B

Question 9 :

"www" stands for...


A). World Wide Web
B). World Wide Wares
C). World Wide Wait
D). World Wide War
Answer : Option A

Question 10 :

Which of these is not a computer?


A). Aptiva
B). Macintosh
C). Acorn
D). Paseo
Answer : Option D

Question 11 :

Which of the following is not a programming language?


A). Basic
B). Java
C). Turing
D). C#
Answer : Option C

Question 12 :

Which of the following is not a method of accessing the web?


A). ISDN
B). Modem
C). CPU
D). DSL
Answer : Option C

Question 13 :

The "home page" of a web site is...


A). The largest page
B). The last page
C). The first page
D). The most colorful page
Answer : Option C

Question 14 :

ROM stands for...


A). Royal Ontario Museum
B). Read Only Memory
C). Read on Monday
D). Real Obsolute Memory
Answer : Option B

Question 15 :

HTML is used to...


A). Plot complicated graphs
B). Author webpages
C). Translate one language into another
D). Solve equations
Answer : Option B

Question 16 :

In which decade was the telegraph invented?


A). 1810s
B). 1840s
C). 1870s
D). 1890s
Answer : Option B

Explanation :

On May 24, 1844, Samuel Morse send his famous message, "What hath God wrought?"


Question 17 :

Another word for the CPU is...


A). Execute
B). Microprocessor
C). Micro chip
D). Decode
Answer : Option B

Question 18 :

What would you use for immediate, real-time communication with a friend?


A). Instant Messenging
B). E-Mail
C). Usenet
D). A mailing list
Answer : Option A

Question 19 :

What kind of data can you send by e-mail?


A). Audio
B). Pictures
C). Video
D). All of the above
Answer : Option D

Question 20 :

When discussing technology, a hot spot is...


A). A small overheated area on a CPU
B). A place served by public wireless access
C). Jargon for an X-rated Web site
D). A faulty area in the programming code
Answer : Option B

Question 21 :

In which decade was the Internet first implemented?


A). 1940s
B). 1950s
C). 1960s
D). 1980s
Answer : Option C

Explanation :

The first message ever sent over what is now called the Internet took place at 10:30PM on October 29, 1969. Back then, the Department of Defense called it ARPAnet (Advanced Research Projects Agency network).


Question 22 :

In which decade was the telephone invented?


A). 1850s
B). 1860s
C). 1870s
D). 1880s
Answer : Option C

Explanation :

Alexander Graham Bell's notebook entry of 10 March 1876 describes his successful experiment with the telephone. Speaking through the instrument to his assistant, Thomas A. Watson, in the next room, Bell utters these famous first words, "Mr. Watson -- come here -- I want to see you".


Question 23 :

Main circuit board in a computer is...


A). Decoder
B). Highlight
C). Select
D). Mother board
Answer : Option D

Question 24 :

Name the terminals of an FET.


A). Drain, Gate, Source
B). Positive, Negative, Neutral
C). Anode, Cathode, Triode
D). Emitter, Base, Collector
Answer : Option A

Question 25 :

Where are the contents of your computer's hard drive indexed?


A). Yahoo!
B). Google
C). MSN
D). None of the above
Answer : Option D

Question 26 :

ISP stands for...


A). Internet Survey Period
B). Integrated Service Provider
C). Internet Security Protocol
D). Internet Service Provider
Answer : Option D

Question 27 :

Internet Explorer is a...


A). Any person browsing the net
B). Web Browser
C). Graphing Package
D). News Reader
Answer : Option B

Question 28 :

Lately you hear a clatter from your computer, especially when you load a program or call up information. What's going on?


A). It's infested with reindeer
B). Your hard disk may be headed for failure
C). A loose wire is hitting the cooling fan
D). A loud metallic clatter is normal
Answer : Option B

Question 29 :

The "http" you type at the beginning of any site's address stands for...


A). HTML Transfer Technology Process
B). Hyperspace Terms and Tech Protocol
C). Hyperspace Techniques & Tech Progress
D). Hyper Text Transfer Protocol
Answer : Option D