Set - 3

Question 1 :

What is filter ?

Answer :

An object that can transform the header or content (or both) of a request or response. Filters differ from Web components in that they usually do not themselves create responses but rather modify or adapt the requests for a resource, and modify or adapt responses from a resource. A filter should not have any dependencies on a Web resource for which it is acting as a filter so that it can be composable with more than one type of Web resource.


Question 2 :

What is filter chain ?

Answer :

A concatenation of XSLT transformations in which the output of one transformation becomes the input of the next.


Question 3 :

What is finder method ?

Answer :

A method defined in the Interview Questions - Home interface and invoked by a client to locate an entity bean.


Question 4 :

What is form-based authentication ?

Answer :

An authentication mechanism in which a Web container provides an application-specific form for logging in. This form of authentication uses Base64 encoding and can expose user names and passwords


Question 5 :

What is general entity ?

Answer :

An entity that is referenced as part of an XML document's content, as distinct from a parameter entity, which is referenced in the DTD. A general entity can be a parsed entity or an unparsed entity.


Question 6 :

What is group ?

Answer :

An authenticated set of users classified by common traits such as job title or customer profile. Groups are also associated with a set of roles, and every user that is a member of a group inherits all the roles assigned to that group.


Question 7 :

What is handle ?

Answer :

An object that identifies an enterprise bean. A client can serialize the handle and then later deserialize it to obtain a reference to the enterprise bean.


Question 8 :

What is Interview Questions - Home handle ?

Answer :

An object that can be used to obtain a reference to the Interview Questions - Home interface. A Interview Questions - Home handle can be serialized and written to stable storage and de-serialized to obtain the reference.


Question 9 :

What is Interview Questions - Home interface ?

Answer :

One of two interfaces for an enterprise bean. The Interview Questions - Home interface defines zero or more methods for managing an enterprise bean. The Interview Questions - Home interface of a session bean defines create and remove methods, whereas the Interview Questions - Home interface of an entity bean defines create, finder, and remove methods.


Question 10 :

What is HTML ?

Answer :

Hypertext Markup Language. A markup language for hypertext documents on the Internet. HTML enables the embedding of images, sounds, video streams, form fields, references to other objects with URLs, and basic text formatting.


Question 11 :

What is HTTP ?

Answer :

Hypertext Transfer Protocol. The Internet protocol used to retrieve hypertext objects from remote hosts. HTTP messages consist of requests from client to server and responses from server to client.


Question 12 :

What is HTTPS ?

Answer :

HTTP layered over the SSL protocol.


Question 13 :

What is IDL ?

Answer :

Interface Definition Language. A language used to define interfaces to remote CORBA objects. The interfaces are independent of operating systems and programming languages.


Question 14 :

What is IIOP ?

Answer :

Internet Inter-ORB Protocol. A protocol used for communication between CORBA object request brokers.


Question 15 :

What is impersonation ?

Answer :

An act whereby one entity assumes the identity and privileges of another entity without restrictions and without any indication visible to the recipients of the impersonator's calls that delegation has taken place. Impersonation is a case of simple delegation.


Question 16 :

What is initialization parameter ?

Answer :

A parameter that initializes the context associated with a servlet.


Question 17 :

What is ISO 3166 ?

Answer :

The international standard for country codes maintained by the International Organization for Standardization (ISO).


Question 18 :

What is ISV ?

Answer :

Independent software vendor.


Question 19 :

What is J2EE ?

Answer :

Java 2 Platform, Enterprise Edition.


Question 20 :

What is J2EE application ?

Answer :

Any deployable unit of J2EE functionality. This can be a single J2EE module or a group of modules packaged into an EAR file along with a J2EE application deployment descriptor. J2EE applications are typically engineered to be distributed across multiple computing tiers.


Question 21 :

What is J2EE component ?

Answer :

A self-contained functional software unit supported by a container and configurable at deployment time. The J2EE specification defines the following J2EE components: Application clients and applets are components that run on the client. Java servlet and JavaServer Pages (JSP) technology components are Web components that run on the server. Enterprise JavaBeans (EJB) components (enterprise beans) are business components that run on the server. J2EE components are written in the Java programming language and are compiled in the same way as any program in the language. The difference between J2EE components and "standard" Java classes is that J2EE components are assembled into a J2EE application, verified to be well formed and in compliance with the J2EE specification, and deployed to production, where they are run and managed by the J2EE server or client container.


Question 22 :

What is J2EE module ?

Answer :

A software unit that consists of one or more J2EE components of the same container type and one deployment descriptor of that type. There are four types of modules: EJB, Web, application client, and resource adapter. Modules can be deployed as stand-alone units or can be assembled into a J2EE application.


Question 23 :

What is J2EE product ?

Answer :

An implementation that conforms to the J2EE platform specification.


Question 24 :

What is J2EE product provider ?

Answer :

A vendor that supplies a J2EE product.


Question 25 :

What is J2EE server ?

Answer :

The runtime portion of a J2EE product. A J2EE server provides EJB or Web containers or both.


Question 26 :

What is J2ME ?

Answer :

Abbreviate of Java 2 Platform, Micro Edition.


Question 27 :

What is J2SE ?

Answer :

Abbreviate of Java 2 Platform, Standard Edition.


Question 28 :

What is JAR ?

Answer :

Java archive. A platform-independent file format that permits many files to be aggregated into one file.


Question 29 :

What is Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) ?

Answer :

An environment for developing and deploying enterprise applications. The J2EE platform consists of a set of services, application programming interfaces (APIs), and protocols that provide the functionality for developing multitiered, Web-based applications.


Question 30 :

What is Java 2 Platform, Micro Edition (J2ME) ?

Answer :

A highly optimized Java runtime environment targeting a wide range of consumer products, including pagers, cellular phones, screen phones, digital set-top boxes, and car navigation systems.


Question 31 :

What is Java 2 Platform, Standard Edition (J2SE) ?

Answer :

The core Java technology platform.


Question 32 :

What is Java API for XML Processing (JAXP) ?

Answer :

An API for processing XML documents. JAXP leverages the parser standards SAX and DOM so that you can choose to parse your data as a stream of events or to build a tree-structured representation of it. JAXP supports the XSLT standard, giving you control over the presentation of the data and enabling you to convert the data to other XML documents or to other formats, such as HTML. JAXP provides namespace support, allowing you to work with schema that might otherwise have naming conflicts.


Question 33 :

What is Java API for XML Registries (JAXR) ?

Answer :

An API for accessing various kinds of XML registries.


Question 34 :

What is Java API for XML-based RPC (JAX-RPC) ?

Answer :

An API for building Web services and clients that use remote procedure calls and XML.


Question 35 :

What is Java IDL ?

Answer :

A technology that provides CORBA interoperability and connectivity capabilities for the J2EE platform. These capabilities enable J2EE applications to invoke operations on remote network services using the Object Management Group IDL and IIOP.


Question 36 :

What is Java Message Service (JMS) ?

Answer :

An API for invoking operations on enterprise messaging systems.


Question 37 :

What is Java Naming and Directory Interface (JNDI) ?

Answer :

An API that provides naming and directory functionality.


Question 38 :

What is Java Secure Socket Extension (JSSE) ?

Answer :

A set of packages that enable secure Internet communications.


Question 39 :

What is Java Transaction API (JTA) ?

Answer :

An API that allows applications and J2EE servers to access transactions.


Question 40 :

What is Java Transaction Service (JTS) ?

Answer :

Specifies the implementation of a transaction manager that supports JTA and implements the Java mapping of the Object Management Group Object Transaction Service 1.1 specification at the level below the API.


Question 41 :

What is JavaBeans component ?

Answer :

A Java class that can be manipulated by tools and composed into applications. A JavaBeans component must adhere to certain property and event interface conventions.


Question 42 :

What is JavaMail ?

Answer :

An API for sending and receiving email.


Question 43 :

What is JavaServer Faces Technology ?

Answer :

A framework for building server-side user interfaces for Web applications written in the Java programming language.


Question 44 :

What is JavaServer Faces conversion model ?

Answer :

A mechanism for converting between string-based markup generated by JavaServer Faces UI components and server-side Java objects.


Question 45 :

What is JavaServer Faces event and listener model ?

Answer :

A mechanism for determining how events emitted by JavaServer Faces UI components are handled. This model is based on the JavaBeans component event and listener model.


Question 46 :

What is JavaServer Faces expression language ?

Answer :

A simple expression language used by a JavaServer Faces UI component tag attributes to bind the associated component to a bean property or to bind the associated component's value to a method or an external data source, such as a bean property. Unlike JSP EL expressions, JavaServer Faces EL expressions are evaluated by the JavaServer Faces implementation rather than by the Web container.


Question 47 :

What is JavaServer Faces navigation model ?

Answer :

A mechanism for defining the sequence in which pages in a JavaServer Faces application are displayed.


Question 48 :

What is JavaServer Faces UI component ?

Answer :

A user interface control that outputs data to a client or allows a user to input data to a JavaServer Faces application.


Question 49 :

What is JavaServer Faces UI component class ?

Answer :

A JavaServer Faces class that defines the behavior and properties of a JavaServer Faces UI component.


Question 50 :

What is JavaServer Faces validation model ?

Answer :

A mechanism for validating the data a user inputs to a JavaServer Faces UI component.