Set - 4

Question 1 :

What is JavaServer Pages (JSP) ?

Answer :

An extensible Web technology that uses static data, JSP elements, and server-side Java objects to generate dynamic content for a client. Typically the static data is HTML or XML elements, and in many cases the client is a Web browser.


Question 2 :

What is JavaServer Pages Standard Tag Library (JSTL) ?

Answer :

A tag library that encapsulates core functionality common to many JSP applications. JSTL has support for common, structural tasks such as iteration and conditionals, tags for manipulating XML documents, internationalization and locale-specific formatting tags, SQL tags, and functions.


Question 3 :

What is JAXR client ?

Answer :

A client program that uses the JAXR API to access a business registry via a JAXR provider.


Question 4 :

What is JAXR provider ?

Answer :

An implementation of the JAXR API that provides access to a specific registry provider or to a class of registry providers that are based on a common specification.


Question 5 :

What is JDBC ?

Answer :

An JDBC for database-independent connectivity between the J2EE platform and a wide range of data sources.


Question 6 :

What is JMS ?

Answer :

Java Message Service.


Question 7 :

What is JMS administered object ?

Answer :

A preconfigured JMS object (a resource manager connection factory or a destination) created by an administrator for the use of JMS clients and placed in a JNDI namespace.


Question 8 :

What is JMS application ?

Answer :

One or more JMS clients that exchange messages.


Question 9 :

What is JMS client ?

Answer :

A Java language program that sends or receives messages.


Question 10 :

What is JMS provider ?

Answer :

A messaging system that implements the Java Message Service as well as other administrative and control functionality needed in a full-featured messaging product.


Question 11 :

What is JMS session ?

Answer :

A single-threaded context for sending and receiving JMS messages. A JMS session can be nontransacted, locally transacted, or participating in a distributed transaction.


Question 12 :

What is JNDI ?

Answer :

Abbreviate of Java Naming and Directory Interface.


Question 13 :

What is JSP ?

Answer :

Abbreviate of JavaServer Pages.


Question 14 :

What is JSP action ?

Answer :

A JSP element that can act on implicit objects and other server-side objects or can define new scripting variables. Actions follow the XML syntax for elements, with a start tag, a body, and an end tag; if the body is empty it can also use the empty tag syntax. The tag must use a prefix. There are standard and custom actions.


Question 15 :

What is JSP container ?

Answer :

A container that provides the same services as a servlet container and an engine that interprets and processes JSP pages into a servlet.


Question 16 :

What is JSP container, distributed ?

Answer :

A JSP container that can run a Web application that is tagged as distributable and is spread across multiple Java virtual machines that might be running on different hosts.


Question 17 :

What is JSP custom action ?

Answer :

A user-defined action described in a portable manner by a tag library descriptor and imported into a JSP page by a taglib directive. Custom actions are used to encapsulate recurring tasks in writing JSP pages.


Question 18 :

What is JSP custom tag ?

Answer :

A tag that references a JSP custom action.


Question 19 :

What is JSP declaration ?

Answer :

A JSP scripting element that declares methods, variables, or both in a JSP page.


Question 20 :

What is JSP directive ?

Answer :

A JSP element that gives an instruction to the JSP container and is interpreted at translation time.


Question 21 :

What is JSP document ?

Answer :

A JSP page written in XML syntax and subject to the constraints of XML documents.


Question 22 :

What is JSP element ?

Answer :

A portion of a JSP page that is recognized by a JSP translator. An element can be a directive, an action, or a scripting element.


Question 23 :

What is JSP expression ?

Answer :

A scripting element that contains a valid scripting language expression that is evaluated, converted to a String, and placed into the implicit out object.


Question 24 :

What is JSP expression language ?

Answer :

A language used to write expressions that access the properties of JavaBeans components. EL expressions can be used in static text and in any standard or custom tag attribute that can accept an expression.


Question 25 :

What is JSP page ?

Answer :

A text-based document containing static text and JSP elements that describes how to process a request to create a response. A JSP page is translated into and handles requests as a servlet.


Question 26 :

What is JSP scripting element ?

Answer :

A JSP declaration, scriptlet, or expression whose syntax is defined by the JSP specification and whose content is written according to the scripting language used in the JSP page. The JSP specification describes the syntax and semantics for the case where the language page attribute is "java".


Question 27 :

What is JSP scriptlet ?

Answer :

A JSP scripting element containing any code fragment that is valid in the scripting language used in the JSP page. The JSP specification describes what is a valid scriptlet for the case where the language page attribute is "java".


Question 28 :

What is JSP standard action ?

Answer :

An action that is defined in the JSP specification and is always available to a JSP page.


Question 29 :

What is JSP tag file ?

Answer :

A source file containing a reusable fragment of JSP code that is translated into a tag handler when a JSP page is translated into a servlet.


Question 30 :

What is JSP tag handler ?

Answer :

A Java programming language object that implements the behavior of a custom tag.


Question 31 :

What is JSP tag library ?

Answer :

A collection of custom tags described via a tag library descriptor and Java classes.


Question 32 :

What is JSTL ?

Answer :

Abbreviate of JavaServer Pages Standard Tag Library.


Question 33 :

What is JTA ?

Answer :

Abbreviate of Java Transaction API.


Question 34 :

What is JTS ?

Answer :

Abbreviate of Java Transaction Service.


Question 35 :

What is keystore ?

Answer :

A file containing the keys and certificates used for authentication


Question 36 :

What is life cycle (J2EE component) ?

Answer :

The framework events of a J2EE component's existence. Each type of component has defining events that mark its transition into states in which it has varying availability for use. For example, a servlet is created and has its init method called by its container before invocation of its service method by clients or other servlets that require its functionality. After the call of its init method, it has the data and readiness for its intended use. The servlet's destroy method is called by its container before the ending of its existence so that processing associated with winding up can be done and resources can be released. The init and destroy methods in this example are callback methods. Similar considerations apply to the life cycle of all J2EE component types: enterprise beans, Web components (servlets or JSP pages), applets, and application clients.


Question 37 :

What is life cycle (JavaServer Faces) ?

Answer :

A set of phases during which a request for a page is received, a UI component tree representing the page is processed, and a response is produced. During the phases of the life cycle: The local data of the components is updated with the values contained in the request parameters. Events generated by the components are processed. Validators and converters registered on the components are processed. The components' local data is updated to back-end objects. The response is rendered to the client while the component state of the response is saved on the server for future requests.


Question 38 :

What is local subset ?

Answer :

That part of the DTD that is defined within the current XML file.


Question 39 :

What is managed bean creation facility ?

Answer :

A mechanism for defining the characteristics of JavaBeans components used in a JavaServer Faces application.


Question 40 :

What is message ?

Answer :

In the Java Message Service, an asynchronous request, report, or event that is created, sent, and consumed by an enterprise application and not by a human. It contains vital information needed to coordinate enterprise applications, in the form of precisely formatted data that describes specific business actions.


Question 41 :

What is message consumer ?

Answer :

An object created by a JMS session that is used for receiving messages sent to a destination.


Question 42 :

What is message-driven bean ?

Answer :

An enterprise bean that is an asynchronous message consumer. A message-driven bean has no state for a specific client, but its instance variables can contain state across the handling of client messages, including an open database connection and an object reference to an EJB object. A client accesses a message-driven bean by sending messages to the destination for which the bean is a message listener.


Question 43 :

What is message producer ?

Answer :

An object created by a JMS session that is used for sending messages to a destination.


Question 44 :

What is mixed-content model ?

Answer :

A DTD specification that defines an element as containing a mixture of text and one more other elements. The specification must start with #PCDATA, followed by diverse elements, and must end with the "zero-or-more" asterisk symbol (*).


Question 45 :

What is method-binding expression ?

Answer :

A Java Server Faces EL expression that refers to a method of a backing bean. This method performs either event handling, validation, or navigation processing for the UI component whose tag uses the method-binding expression.


Question 46 :

What is method permission ?

Answer :

An authorization rule that determines who is permitted to execute one or more enterprise bean methods.


Question 47 :

What is mutual authentication ?

Answer :

An authentication mechanism employed by two parties for the purpose of proving each other's identity to one another.


Question 48 :

What is namespace ?

Answer :

A standard that lets you specify a unique label for the set of element names defined by a DTD. A document using that DTD can be included in any other document without having a conflict between element names. The elements defined in your DTD are then uniquely identified so that, for example, the parser can tell when an element should be interpreted according to your DTD rather than using the definition for an element in a different DTD.


Question 49 :

What is naming context ?

Answer :

A set of associations between unique, atomic, people-friendly identifiers and objects.


Question 50 :

What is naming environment ?

Answer :

A mechanism that allows a component to be customized without the need to access or change the component's source code. A container implements the component's naming environment and provides it to the component as a JNDI naming context. Each component names and accesses its environment entries using the java:comp/env JNDI context. The environment entries are declaratively specified in the component's deployment descriptor.