Set - 7

Question 1 :

What is user data constraint ?

Answer :

Indicates how data between a client and a Web container should be protected. The protection can be the prevention of tampering with the data or prevention of eavesdropping on the data.


Question 2 :

What is user (security) ?

Answer :

An individual (or application program) identity that has been authenticated. A user can have a set of roles associated with that identity, which entitles the user to access all resources protected by those roles.


Question 3 :

What is validating parser ?

Answer :

A parser that ensures that an XML document is valid in addition to being well formed. See also parser.


Question 4 :

What is value-binding expression ?

Answer :

A JavaServer Faces EL expression that refers to a property of a backing bean. A component tag uses this expression to bind the associated component's value or the component instance to the bean property. If the component tag refers to the property via its value attribute, then the component's value is bound to the property. If the component tag refers to the property via its binding attribute then the component itself is bound to the property.


Question 5 :

What is virtual host ?

Answer :

Multiple hosts plus domain names mapped to a single IP address.


Question 6 :

What is W3C ?

Answer :

World Wide Web Consortium. The international body that governs Internet standards. Its Web site is http://www.w3.org/.


Question 7 :

What is WAR file ?

Answer :

Web application archive file. A JAR archive that contains a Web module.


Question 8 :

What is warning ?

Answer :

A SAX parser warning is generated when the document's DTD contains duplicate definitions and in similar situations that are not necessarily an error but which the document author might like to know about, because they could be. See also fatal error, error.


Question 9 :

What is Web application ?

Answer :

An application written for the Internet, including those built with Java technologies such as JavaServer Pages and servlets, as well as those built with non-Java technologies such as CGI and Perl.


Question 10 :

What is Web application, distributable ?

Answer :

A Web application that uses J2EE technology written so that it can be deployed in a Web container distributed across multiple Java virtual machines running on the same host or different hosts. The deployment descriptor for such an application uses the distributable element.


Question 11 :

What is Web component ?

Answer :

A component that provides services in response to requests; either a servlet or a JSP page.


Question 12 :

What is Web container ?

Answer :

A container that implements the Web component contract of the J2EE architecture. This contract specifies a runtime environment for Web components that includes security, concurrency, life-cycle management, transaction, deployment, and other services. A Web container provides the same services as a JSP container as well as a federated view of the J2EE platform APIs. A Web container is provided by a Web or J2EE server.


Question 13 :

What is Web container, distributed ?

Answer :

A Web container that can run a Web application that is tagged as distributable and that executes across multiple Java virtual machines running on the same host or on different hosts.


Question 14 :

What is Web container provider ?

Answer :

A vendor that supplies a Web container.


Question 15 :

What is Web module ?

Answer :

A deployable unit that consists of one or more Web components, other resources, and a Web application deployment descriptor contained in a hierarchy of directories and files in a standard Web application format.


Question 16 :

What is Web resource ?

Answer :

A static or dynamic object contained in a Web application that can be referenced by a URL.


Question 17 :

What is Web resource collection ?

Answer :

A list of URL patterns and HTTP methods that describe a set of Web resources to be protected.


Question 18 :

What is Web server ?

Answer :

Software that provides services to access the Internet, an intranet, or an extranet. A Web server hosts Web sites, provides support for HTTP and other protocols, and executes server-side programs (such as CGI scripts or servlets) that perform certain functions. In the J2EE architecture, a Web server provides services to a Web container. For example, a Web container typically relies on a Web server to provide HTTP message handling. The J2EE architecture assumes that a Web container is hosted by a Web server from the same vendor, so it does not specify the contract between these two entities. A Web server can host one or more Web containers.


Question 19 :

What is Web server provider ?

Answer :

A vendor that supplies a Web server.


Question 20 :

What is Web service ?

Answer :

An application that exists in a distributed environment, such as the Internet. A Web service accepts a request, performs its function based on the request, and returns a response. The request and the response can be part of the same operation, or they can occur separately, in which case the consumer does not need to wait for a response. Both the request and the response usually take the form of XML, a portable data-interchange format, and are delivered over a wire protocol, such as HTTP.


Question 21 :

What is well-formed ?

Answer :

An XML document that is syntactically correct. It does not have any angle brackets that are not part of tags, all tags have an ending tag or are themselves self-ending, and all tags are fully nested. Knowing that a document is well formed makes it possible to process it. However, a well-formed document may not be valid. To determine that, you need a validating parser and a DTD.


Question 22 :

What is Xalan ?

Answer :

An interpreting version of XSLT.


Question 23 :

What is XHTML ?

Answer :

An XML look-alike for HTML defined by one of several XHTML DTDs. To use XHTML for everything would of course defeat the purpose of XML, because the idea of XML is to identify information content, and not just to tell how to display it. You can reference it in a DTD, which allows you to say, for example, that the text in an element can contain < em > and < b > tags rather than being limited to plain text.


Question 24 :

What is XLink ?

Answer :

The part of the XLL specification that is concerned with specifying links between documents.


Question 25 :

What is XLL ?

Answer :

The XML Link Language specification, consisting of XLink and XPointer.


Question 26 :

What is XML ?

Answer :

Extensible Markup Language. A markup language that allows you to define the tags (markup) needed to identify the content, data, and text in XML documents. It differs from HTML, the markup language most often used to present information on the Internet. HTML has fixed tags that deal mainly with style or presentation. An XML document must undergo a transformation into a language with style tags under the control of a style sheet before it can be presented by a browser or other presentation mechanism. Two types of style sheets used with XML are CSS and XSL. Typically, XML is transformed into HTML for presentation. Although tags can be defined as needed in the generation of an XML document, a document type definition (DTD) can be used to define the elements allowed in a particular type of document. A document can be compared by using the rules in the DTD to determine its validity and to locate particular elements in the document. A Web services application's J2EE deployment descriptors are expressed in XML with schemas defining allowed elements. Programs for processing XML documents use SAX or DOM APIs.


Question 27 :

What is XML registry ?

Answer :

An infrastructure that enables the building, deployment, and discovery of Web services. It is a neutral third party that facilitates dynamic and loosely coupled business-to-business (B2B) interactions.


Question 28 :

What is XML Schema ?

Answer :

The W3C specification for defining the structure, content, and semantics of XML documents.


Question 29 :

What is XPath ?

Answer :

An addressing mechanism for identifying the parts of an XML document.


Question 30 :

What is XPointer ?

Answer :

The part of the XLL specification that is concerned with identifying sections of documents so that they can be referenced in links or included in other documents.


Question 31 :

What is XSL-FO ?

Answer :

A subcomponent of XSL used for describing font sizes, page layouts, and how information flows from one page to another.


Question 32 :

What is component (JavaServer Faces technology) ?

Answer :

A user interface control that outputs data to a client or allows a user to input data to a JavaServer Faces application.