Set - 4

Question 1 :

What is PRC

Answer :

Palm Resource Code (PRC) is the file format for Palm OS applications.


Question 2 :

What is preverification

Answer :

Due to memory and processing power available on a device, the verification process of classes are split into two processes. The first process is the preverification which is off-device and done using the preverify tool. The second process is verification which is done on-device.


Question 3 :

What is profile

Answer :

A profile is a set of APIs added to a configuration to support specific uses of a mobile device. Along with its underlying configuration, a profile defines a complete, and usually self-contained, general-purpose application environment. Profiles often, but not always, define APIs for user interface and persistence; the MIDP profile, based on the CLDC configuration, fits this pattern. Profiles may be supersets or subsets of other profiles; the Personal Basis Profile is a subset of the Personal Profile and a superset of the Foundation Profile. See also configuration, optional package.


Question 4 :

What is Provisioning ?

Answer :

In telecommunications terms, provisioning means to provide telecommunications services to a user. This includes providing all necessary hardware, software, and wiring or transmission devices.


Question 5 :

What is PSTN ?

Answer :

The public service telephone network (PSTN) is the traditional, land-line based system for exchanging phone calls.


Question 6 :

What is RMI

Answer :

Remote method invocation (RMI) is a feature of J2SE that enables Java objects running in one virtual machine to invoke methods of Java objects running in another virtual machine, seamlessly.


Question 7 :

What is RMI OP

Answer :

The RMI Optional Package (RMI OP) is a subset of J2SE 1.3's RMI functionality used in CDC-based profiles that incorporate the Foundation Profile, such as the Personal Basis Profile and the Personal Profile. The RMIOP cannot be used with CLDC-based profiles because they lack object serialization and other important features found only in CDC-based profiles. RMIOP supports most of the J2SE RMI functionality, including the Java Remote Method Protocol, marshalled objects, distributed garbage collection, registry-based object lookup, and network class loading, but not HTTP tunneling or the Java 1.1 stub protocol.


Question 8 :

What is RMI Profile

Answer :

The RMI Profile is a J2ME profile specification designed to support Java's Remote Method Invocation (RMI) distributed object system. Devices implementing the RMI Profile will be able to interoperate via RMI with other Java devices, including Java 2, Standard Edition. The RMI Profile is based on the Foundation Profile, which in turn is based on CDC.


Question 9 :

What is RMS

Answer :

The Record Management System (RMS) is a simple record-oriented database that allows a MIDlet to persistently store information and retrieve it later. Different MIDlets can also use the RMS to share data.


Question 10 :

What is SDK

Answer :

A Software Development Kit (SDK) is a set of tools used to develop applications for a particular platform. An SDK typically contains a compiler, linker, and debugger. It may also contain libraries and documentation for APIs.


Question 11 :

What is SIM

Answer :

A Subscriber Identity Module (SIM) is a stripped-down smart card containing information about the identity of a cell-phone subscriber, and subscriber authentication and service information. Because the SIM uniquely identifies the subscriber and is portable among handsets, the user can move it from one kind of phone to another, facilitating international roaming.


Question 12 :

What is SMS

Answer :

Short Message Service (SMS) is a point-to-point service similar to paging for sending text messages of up to 160 characters to mobile phones.


Question 13 :

What is SOAP

Answer :

The Simple Object Access Protocol (SOAP) is an XML- based protocol that allows objects of any type to communicated in a distributed environment. SOAP is used in developing Web Services.


Question 14 :

What is SSL

Answer :

Secure Sockets Layer (SSL) is a socket protocol that encrypts data sent over the network and provides authentication for the socket endpoints.


Question 15 :

What is T9

Answer :

T9 is a text input method for mobile phones and other small devices. It replaces the "multi-tap" input method by guessing the word that you are trying to enter. T9 may be embedded in a device by the manufacturer. Note that even if the device supports T9, the Java implementation may or may not use it. Check your documentation for details.


Question 16 :

What is TDMA

Answer :

Time Division Multiple Access (TDMA) is a second-generation modulation standard using bandwidth allocated in the 800 MHz, 900 MHz, and 1900MHz ranges.


Question 17 :

What is Telematics

Answer :

Telematics is a location-based service that routes event notification and control data over wireless networks to and from mobile devices installed in automobiles. Telematics makes use of GPS technology to track vehicle latitude and longitude, and displays maps in LED consoles mounted in dashboards. It connects to remote processing centers that turn provide server-side Internet and voice services, as well as access to database resources.


Question 18 :

What is Tomcat ?

Answer :

Tomcat is a reference implementation of the Java servlet and JavaServer Pages (JSP) specifications. It is intended as a platform for developing and testing servlets.


Question 19 :

What is UDDI ?

Answer :

Universal Description, Discovery, and Integration (UDDI) is an XML-based standard for describing, publishing, and finding Web services. UDDI is a specification for a distributed registry of Web services.


Question 20 :

What is UMTS

Answer :

Developed by Nortel Networks, Universal Mobile Telecommunications Service (UMTS) is a standard that will provide cellular users a consistent set of technologies no matter where they are located worldwide. UMTS utilizes W-CDMA technology.