Set - 1

Question 1 :

The main attributes of a Component Interface (CI) are?

Answer :

Keys, Properties & Collections, Methods and Name


Question 2 :

Which one of the following are standard properties when a Component Interface (CI) is created?

Answer :

GetHistoryItems


Question 3 :

With reference to the Component Interface Tester which of the following is NOT TRUE?

Answer :

GetExisting option is equivalent to opening a record in Update/Display Mode only


Question 4 :

Which of the following are TRUE when a Component Interface (CI) is created on component that has Add action enabled?

Answer :

Get keys, Create keys and Find keys gets created automaticallyThe Create method is created alongwith the other Standard methods for the CI


Question 5 :

Which of the following can be mapped as Find Keys for a Component Interface ?

Answer :

A OR b


Question 6 :

Which of the following is NOT TRUE in Component Interface (CI) Architecture?

Answer :

A component interface can be mapped to multiple PeopleSoft components


Question 7 :

The following are various steps that describes the peoplecode logic while implementing a Component Interface?

Answer :

1.Establish a user session
2.Get the Component Interface
3.pulate the Create Keys
4.eate an Instance of the CI
5.pulate the required fields
6. Save the CI


Question 8 :

Will Tuxedo continue to be used in a PeopleSoft/WebSphere or PeopleSoft/WebLogic environment?

Answer :

Yes. WebSphere or WebLogic are used as the HTTP server and servlet engine. They are not used as middleware with the PeopleSoft Application Server. Tuxedo is always used with PIA, regardless of the HTTP server or Java servlet engine.


Question 9 :

Can a PeopleTools 8.4 and a PeopleTools 8.1x database run on the same machine?

Answer :

Yes, databases can co-exist on the same physical machine. In most cases, thedatabases themselves can exist within the same RDBMS, however, it isimportant to verify that the database version required by PeopleTools 8.4 is thesame as for the current PeopleTools 8.1x implementation.


Question 10 :

Can a PeopleTools 8.4 and a PeopleTools 8.1xapplication server run on the same machine?

Answer :

Yes, both PeopleTools 8.4 and PeopleTools 8.1x application servers can run ona single machine. It is important to ensure that there are no port clashes between the installations.


Question 11 :

How does the PeopleSoft Enterprise Portal workwith 8.1x and 8.4 applications?

Answer :

There are several scenarios that may exist when customers use the PeopleSoftEnterprise Portal with a mixture of 8.1x and 8.4 applications. Specificinformation on the use of the PeopleSoft Enterprise Portal in a blendedenvironment will be available in a forthcoming white paper, which will beavailable on Customer Connection.In general, the recommendation is to use the PeopleSoft Enterprise Portal 8.4with 8.1x and 8.4 applications, rather than an older version.


Question 12 :

For the servlet layer on the web server, what version of the Java Servlet API are the PIA Java Servlets coded to with PeopleTools 8.4?

Answer :

The PIA Java servlets in PeopleTools 8.4 are coded to JavaSoft's Java Servlet API 2.0 and are fully compatible with Servlet API 2.2. It should be noted that the PeopleSoft Internet Architecture is supported only on the BEA WebLogic and WebSphere servlet engines.


Question 13 :

IBM How should Web Application Servers be used with PeopleTools 8.1x and PeopleTools 8.4?

Answer :

The PeopleSoft Internet Architecture uses a web application server and anHTTP server. PeopleTools 8.12 and above include both BEA WebLogic andApache with Jserv. With PeopleTools 8.4, both BEA WebLogic and IBMWebSphere are bundled. Apache with Jserv is no longer a supported webapplication server combination. Customers can choose which web applicationserver to run during installation time.In a mixed PeopleTools 8.1x and 8.4 environment, each PeopleTools installationshould have their own chain of web application server and application server,PeopleSoft Proprietary and Confidential Page 5and these can be on the same machine. For example, a PeopleTools 8.1xinstallation using Apache and Jserv could reside on the same machine as aPeopleTools 8.4 installation using IBM WebSphere. Care should be taken toensure that unique port numbers are assigned to each server chain.


Question 14 :

Why did PeopleSoft bundle IBM WebSphere Advanced Single Server Edition rather than Advanced Edition?

Answer :

The Advanced Single Server Edition (AEs) of WebSphere provides the same core J2EE and Web Services programming model as the Advanced Edition (AE) with simplified administration. In the AE version WebSphere uses DB2 or other standard database to keep the configuration and runtime information to support very large farm of WebSphere servers. However, it is one more database to install, administer and maintain. The AEs version does not use the database and uses file based configuration in a way that is similar to BEA WebLogic. PeopleSoft and IBM WebSphere architects determined that AEs version would satisfy the deployment requirements of PeopleSoft customers and would make it easy for owning and administering PeopleSoft Applications based on WebSphere.


Question 15 :

Will the PeopleSoft Internet Architecture, now that it embeds BEA WebLogic and IBM WebSphere, work with my other corporate web servers and tools?

Answer :

One of the core values of the PeopleTools development group is investment protection. The time, money and resources that you may have already invested in licensing another web server, training developers and administrators, building and deploying other web applications will not be compromised by this decision. How is this accomplished


Question 16 :

Is BEA WebLogic the same thing as the web server that was previously on the Tuxedo CD?

Answer :

No. The web server that was delivered on the Tuxedo CD has absolutely nothing to do with WebLogic. WebLogic is a web application server that is designed for large-scale production websites. The HTTP server on the Tuxedo CD was only there to provide a mechanism for launching the graphical Tuxedo administration console if the Tuxedo administrator didn't already have a web server in place. It was never intended for large-scale, production website use — only for a system administrator or two.


Question 17 :

Are disconnected mobile applications supported in PeopleTools 8.1x?

Answer :

No. The PeopleSoft Mobile Agent architecture, which is used to support disconnected mobile applications, is only available in PeopleTools 8.4. The PeopleSoft Mobile Agent is dependent upon certain core technologies that were specifically developed for PeopleTools 8.4.


Question 18 :

Is WebSphere certified on PeopleTools 8.1x?

Answer :

No. IBM WebSphere is certified on PeopleTools 8.4 only. Customer wishing to use IBM WebSphere with PeopleTools 8.1x may take advantage of an IBM WebSphere for early adopters program, created and managed by IBM. Further information about this program can be found in the whitepaper The IBM WebSphere 8.1x Early Adopter Program. Are there additional license requirements for IBM WebSphere


Question 19 :

Are there advantages or disadvantages to using BEA WebLogic over IBM WebSphere or vice versa?

Answer :

No. Both products are certified with PIA as of version 8.4 and work equally well. By offering both BEA WebLogic and IBM WebSphere, we give our customers more choices and flexibility to run PeopleSoft in their preferred environment.


Question 20 :

Is web server load balancing supported with PeopleTools 8.4?

Answer :

Customers can set up clusters of BEA WebLogic or IBM WebSphere servers to do web server load balancing. In such scenarios, if an instance is down, requests are automatically routed to another instance. For more information on high availability and clustering with WebLogic, WebSphere and other web servers.


Question 21 :

Both BEA WebLogic and IBM WebSphere have the ability to plug into many different web servers. Does PeopleSoft support the web servers that they plug into?

Answer :

BEA and IBM provide plug-ins for many of the leading web servers. This allows the customer to use their own HTTP web server and WebLogic's or WebSphere's Java servlet engine. PeopleSoft uses this plug-in capability to support IIS. We have no reason to believe that there will be any issues with other web servers that WebLogic or WebSphere are able to work with through their plug-in architecture, but PeopleSoft GSC will not support these other web servers with PeopleTools 8.4


Question 22 :

Does Application Messaging work between 8.1xand 8.4 applications?

Answer :

Application Messaging is used by PeopleSoft applications to communicate withone another. This is true not just for 8.1x and 8.4 applications, but also between an 8.1x and an 8.4 application. For example, the HRMS 8.3 applications, which are based on PeopleTools 8.15, can communicate with Financials 8.4applications, which are based on PeopleTools 8.4, using Application Messaging. If specific issues materialize relating to the Application Messages published by certain applications, these new messages will be made available to customers.


Question 23 :

Why is PeopleSoft no longer supporting Apache Jserv?

Answer :

Apache JServ was a servlet engine that was supported in PeopleTools 8.1x. This support has been removed from PeopleTools 8.4 for several reasons: v JServ is no longer an active product and is in maintenance mode and there are no longer any new official releases. v Our customers have exhibited a desire to use commercial products for mission-critical enterprise web application servers rather than open source solutions. Therefore, moving to support Tomcat is not seen as a reasonable solution. v Apache can still be used as an HTTP server with BEA WebLogic .


Question 24 :

What HTTP servers and Java servlet engine combinations are supported with PeopleTools 8.4?

Answer :

All popular http servers (reverse proxies) are supported. Please refer to the platforms database on Customer Connection for specific information on current certified platforms.


Question 25 :

WorkItem is available in?

Answer :

WorkList Record