Exercise

Set - 1

Question 1 :

Difference between /N and /BEND ?

Answer :

/BEND terminates the batch input processing and sets the session to be failed.
/N terminates the current batch input transaction.


Question 2 :

SM35 transaction . How to automate BDC ?

Answer :

After execution of batch input program , the session created is placed in the session queqe which can be viewed using SM35 transaction executing / Releseing the session will start the transfer of the data from the session into the database tables./


Question 3 :

Update types in Call transaction method. What is the difference ?

Answer :

At present with SAP we have only modes of updation
1.Synchronus Update.
2.Asynchronous Update.
There is no more Local Update.


Question 4 :

What are the table controls in BDC ? What is the difference between bdc and lsmw ? What is the difference between bdc and rfc ?

Answer :

BDC - Batch data communication in which there are 2 processes
1. in bound
2. outbound
RFC - remote fucntion call(or) calling


Question 5 :

Data conversion experience?

Answer :

DATA CONVERSIONS:
SAP HAS PROVIDED A TOOL NAMED LSMW WHICH CONVERTS THE LEGACY DATA INTO THE REQUIRED SAP FORMAT AND UPDATES THE DATABASE.


Question 6 :

Open datasets, Read datasets ( Reading and writing data to files)?

Answer :

Date Sets are nothing but files on Application Server,they can even be called as Sequential files.
Open Dataset
Is used to open required file on the application Server.
Read Dataset.
Is used to read the contents required file on the application Server.


Question 7 :

How to do back ground processing in BDC Session method ?

Answer :

goto sm35
select the option background process


Question 8 :

Call transaction method, how to capture the errors ?

Answer :

IN CALL TRANSACTION TO CAPTURE THE ERRORS WE SHOULD PERFORM THE FOLLOWING.
FIRST ME MUST DECLARE AN INTERNAL TABLE WITH THE STRUCTURE OF BDCMSGCOLL TABLE.
THEN WHILE WRITING THE CALL TRANSACTION STATEMENT WE SHOULD PUT THE 'E' MODE FOR CAPTURING ALL THE ERRORS.
THEN FINALLY THE CAPTURED ERRORS MUST TO SENT TO THE INTERNAL TABLE WHICH WE DECLARED IN THE BEGINNING WITH BDCMSGCOLL BY USING THE FUNCTION MODULE "FORMAT_MESSAGE"
AND THUS THE ERROR MESSAGES WILL BE SENT TO THE INTERNAL TABLE WHICH WE DECLARED AT THE BEGINNING.


Question 9 :

How to load data from MS Excel sheet to SAP by using BDC method ? 

Answer :

KCD_EXCEL_OLE_TO_INT_CONVERT even takes care of blank cells and is available in older versions of SAP 

* Add values to internal table
SORT t_cells BY row col.
LOOP AT t_cells INTO wa_cells.
MOVE : wa_cells-col TO l_index.
ASSIGN COMPONENT l_index OF STRUCTURE itab TO <f_value>.
MOVE : wa_cells-value TO <f_value>.
AT END OF row.
APPEND itab
CLEAR itab.
ENDAT.
ENDLOOP.


Question 10 :

What is the difference between call transaction and session method? 

Answer :

Session method: The records are not added to the database until the session is processed. sy-subrc is not returned. Error logs are created for error records. Updation in database table is always Synchronous. 

Call Transaction method: The records are immediately added to the database table. sy-subrc is returned to 0 if successful. Error logs are not created and hence the errors need to be handled explicitly. Updation in database table is either Synchronous or Asynchronous.