Set - 2

Question 1 :

What are function modules in LDB?

Answer :

Function modules in LDB's are

get
put
get late


Question 2 :

What are Difference Between Classical Batch Input and Call Transaction?

Answer :

Answer1:
In Batch input many transactions can be executed, where as in Call transcation only one transactioin can be executed.
BI is a background process, Ct can be either background or foreground .
BI is Synchronous process, Ct is both Asynchronous & Synchronous.
BI Sessions cannot be runed parallel.
Log file is generated automaticly in BI, errors can be found through BDCMSGCOLL.

Answer2:
1.batch input works for multiple applications where as call transactions doen't work
2.batch input has an implicit log file with it. where as call transaction doesn't have
3.batch input has sy-subrc check with the database where as call transaction doesn't have so call transaction is fast.


Question 3 :

How can you call the Sessions?

Answer :

using transaction code SM35


Question 4 :

Can you call Report in SAP Script?

Answer :

Yes, we can.
Just write in Line editor:
/:perform f_display_report
--------------
----------
----------
/:endperform
THIS PERFORM WOULD BE DECLARED IN THE PRINT PROGRAMME IN WHICH YOU CAN ALWAYS WRITE STATEMENT
SUBMIT REPORT...


Question 5 :

How to Upload Logo to Layout Set and what is Program Name?

Answer :

You can also upload a Logo in BMP format - it has to be saved as "%^ Colours if it is a colour Bitmap.
If you don't save a colour Bitmap as 256 Colours then it will be uploaded in Black.
This can be done in Smart Forms, SAPScript or Transaction SE78


Question 6 :

What are the SET Parameter and GET Parameter?

Answer :

To use parameter IDs, you need to "set" (store) values in the global memory area and then "get" (retrieve) values from this parameter ID memory area. §IIn the case of an online program, you will "set" values from screen fields and you will "get" these values for screen fields. §YYou can perform this "set/get" function two ways: § Use the ABAP statements "SET PARAMETER ID" and "GET PARAMETER ID". § Use the field attributes "SPA" and "GPA" . §RRemember that parameter IDs can only be used with ABAP Dictionary fields because parameter IDs are linked to data elements. The appropriate data elements must have a parameter IDs for this "set/get" function to work.


Question 7 :

What are Text Elements?

Answer :

Text elements makes program easier to maintain program texts in different languages.
These are used for maintainig list headers,selectiontexts in programs


Question 8 :

What is an Interactive Report?

Answer :

An Interactive report allows the user to participate in retrieving and present data at each level.while classical report doesn't have access to interact


Question 9 :

What are Layout set Elements?

Answer :

layout set elements are

1.header 2.peragraph formats 3. character formats 4. windows 5. pages 6.page windows


Question 10 :

Distinguish between setscreen and call screen?

Answer :

In the case of setscreen the entire processing of the current screen takes place and then the system branches out to next screen.if u want to branch out to the next screen without processing the current screen then LEAVE SCREEN should be used along with SET SCREEN.

CALL SCREEN is usually used for pop up screens.


Question 11 :

What is ABAP Memory and SAP Memory?

Answer :

Answer1;
SAP memory is a memory area to which all main sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session, or to pass data from one session to another. Application programs that use SAP memory must do so using SPA/GPA parameters .

ABAP memory is a memory area that all ABAP programs within the same internal session can access using the EXPORT and IMPORT statements. Data within this area remains intact during a whole sequence of program calls. To pass data to a program which you are calling, the data needs to be placed in ABAP memory before the call is made. The internal session of the called program then replaces that of the calling program. The program called can then read from the ABAP memory.

Answer2;
1. SAP memory is for cross-transaction Applications and ABAP/4 memory is transaction-specific.

2. The SAP memory, otherwise known as the global memory, is available to a user during the entire duration of a terminal session. Its contents are retained across transaction boundaries as well as external and internal sessions. The contents of the ABAP/4 memory are retained only during the lifetime of an external session. You can retain or pass data across internal sessions.

3. The SET PARAMETER and GET PARAMETER statements allow you to write to, or read from, the SAP memory. The EXPORT TO MEMORY and IMPORT FROM MEMORY statements allow you to write data to, or read data from, the ABAP memory.


Question 12 :

Explain Check Table and Value Table ?

Answer :

check tabke works at table level and value table works at domain level.
check table is nothing but master table that u will create with valid set of values.
value table it provides the list of values and it will automatically proposed as a check table while creating foreing key relationship


Question 13 :

How many types of Standard Internal Tables?

Answer :

- STANDARD TABLE:
The key is, by default, set to NON-UNIQUE. You may not use the UNIQUE addition.

- SORTED TABLE:
Unlike stadard tables, sorted table have no default setting for the uniqueness attribute. If you do not specify either UNIQUE or NON-UNIQUE, the system defines a generic table type, where uniqueness is irrelevant. You can use generic types to specify the type of generic subroutine parameters.

- HASHED TABLE:
Hashed tables have no default setting. You must use the UNIQUE addition with hashed tables. You may not use NON-UNIQUE.


Question 14 :

What is Refresh in Internal Table?

Answer :

'Refresh' is the keyworld which clears the contents of an internal table body.


Question 15 :

What is the Difference Between Collect and Sum?

Answer :

COLLECT allows you to create unique or summarized datasets. The system first tries to find a table entry corresponding to the table key. The key values are taken either from the header line of the internal table itab, or from the explicitly-specified work area.
If the system finds an entry, the numeric fields that are not part of the table key (see ABAP number types) are added to the sum total of the existing entries. If it does not find an entry, the system creates a new entry instead.
The way in which the system finds the entries depends on the type of the internal table:

- STANDARD TABLE:
The system creates a temporary hash administration for the table to find the entries. This means that the runtime required to find them does not depend on the number of table entries. The administration is temporary, since it is invalidated by operations like DELETE, INSERT, MODIFY, SORT, ...). A subsequent COLLECT is then no longer independent of the table size, because the system has to use a linear search to find entries. For this reason, you should only use COLLECT to fill standard tables.

- SORTED TABLE:
The system uses a binary search to find the entries. There is a logarithmic relationship between the number of table entries and the search time.


Question 16 :

What are the ways of creating Tables?

Answer :

There are two ways to create table
1) top-down approach
2) bottom-up approach


Question 17 :

What are Function Modules?

Answer :

Answer1:
Function modules is a extranal subroutine.we can call it to outside the program.its a mini program. its used for redues the coding,easy to find error.

Answer2:
Function modules is like a small program (is not a suboutine because sub-routines are not standalone objects-i.e we cannot execute them alone) which are similar to 'functions' in C.

We can pass the varible and get the return values even with out knowing what is happening in its code.

They are standalone programs-i.e.we can debug and execute them alone unlike subroutines and macros and includes.


Question 18 :

What is CAT?

Answer :

"CAT" Computer Aided Test Tool. Used to create test cases for application testing purposes.


Question 19 :

What is LDB?

Answer :

Logical Database is an ABAP program which retrieves data from various tables
Which are interrelated and provides a read only view of the data.


Question 20 :

What are the EVENTS in Report Program? What are EVENTS In Interactive Report and Explain?

Answer :

Classical Report Events are
LOAD OF PROGRAM.INITIALIZATION.
AT SELECTION-SCREEN.START-OF-SELECTION.
TOP-OF-PAGE.END-OF-PAGE.
END-OF-SELECTION.

Interactive events are
AT LINE-SELECTION.
AT USER-COMMAND.
TOP-OF-PAGE DURING LINE-SELECTION.

AT LINE-SELECTION:Allows the user to interact with the lists.
AT USER-COMMAND:USed for handling Push buttons.
SET PF-STATUS:Provides User Interface.