Set - 4

Question 1 :

What is ALE, IDOC , EDI , RFC. Explain briefly.

Answer :

ALE: application linking enabling
IDOC: intermediatary documents
EDI: electronic data interchange
RFC: remote function call


Question 2 :

What is a binary search?

Answer :

Binary Search is used in internal table for searching the records. its means record searched one by one from top & bottom both side.so its a easy nd fast way to find the record.bt pointer searching is better.


Question 3 :

Types of User Exits, what kind of work is done on these exits?

Answer :

File Exit, Menu Exit, Function Exit.


Question 4 :

How will you find out where the user exits are available?

Answer :

CMOD : This transaction allows you to create a PROJECT by identifying its ENHANCEMENT(S). After determining all of the ENHANCEMENTS that are part of the PROJECT, you will have to activate the PROJECT. You will still need to code your user-exit; therefore, you may want to wait until this step is completed before activating the PROJECT.

§SMOD : This transaction allows you to create an ENHANCEMENT, which you will include in a PROJECT, by identifying its COMPONENT(S). In the case where SAP has already created an ENHANCEMENT for its pre-defined user-exits, you will not need to use transaction SMOD; instead, you should just use transaction CMOD.


Question 5 :

Have you created any transactions?

Answer :

Yes,
We can use TC SE93 for creating our own transaction code.


Question 6 :

Difference between Table-Controls and Step-loops?

Answer :

Table controls are modified / mproved versions of step loops.
in controls we can do,
horizontal scrolling,
vertical scrolling,
scrolling in a perticular field,
resize the table,
can save the settings for future use,
can make selective columns editable,....etc
these things are not possible with step loops.
step loops are controlled by loop-endloop statements.


Question 7 :

Import and Export

Answer :

ABAP memory is a memory area that all ABAP programs within the same internal session can access using the EXPORT and IMPORT statements. Data within this area remains intact during a whole sequence of program calls. To pass data to a program which you are calling, the data needs to be placed in ABAP memory before the call is made. The internal session of the called program then replaces that of the calling program. The program called can then read from the ABAP memory. If control is then returned to the program which made the initial call, the same process operates in reverse.


Question 8 :

How many interactive reports did you write?

Answer :

In an Interactive Report, user can define maximum 20 secondary lists.


Question 9 :

What is an "Unpack command"

Answer :

UNPACK field1TO field2 .Unpacks the packed field field1 and places it in the field field2 with leading zeros. If field2 is too short, it is truncated on the left.